Courgetti met Thaise rode curry, kippendij en cashewnoten

Courgetti met Thaise rode curry

Het is gewoon wéér gelukt om een heerlijk courgetti gerecht te bedenken! Deze keer aten we courgetti met Thaise rode curry, kippendij en cashewnoten. Met de kippendij bakte ik wat stukjes wortel, sugarsnaps en uienloof mee. Allemaal afkomstig uit de moestuin. Wat een groentenfeestje is dat op je bord zeg.

Manlief en ik zijn sinds ons bezoek aan Thailand in 2007 grote fan van deze keuken. Sowieso zijn we liefhebber van behoorlijk pittig eten en de Thaise keuken leent zich daar uitstekend voor 😉 Tijdens onze vakantie daar volgde ik verschillende kookworkshops waarbij we ook zelf currypasta’s maakten. Aan ervaring en recepten geen gebrek dus.

Toch kies ik er bewust voor om de pasta eigenlijk nooit zelf te maken. De kant-en-klare currypasta die ik bij de toko koop is namelijk zo authentiek van smaak en met zo weinig rotzooi er in dat ik het de moeite niet waard vind. Voor wie het wil weten (en dit is dus geen stiekem gesponsorde blogpost…) , ik gebruik al jaren de groene & rode currypasta van het merk Mae Ploy. Zo’n potje kost 3 Euro en blijft maanden goed in de koelkast.

Dit is het 4e courgettigerecht in mijn ‘Moestuinkoken’ repertoire. Na de Courgetti met gerookte zalm en avocadosaus, Vegan courgetti met knapperige tofu en de recente Ceasar courgetti met kippendij en tomaatjes is er nu dus ook de Courgetti met Thaise rode curry, kippendij en cashewnoten. Daar kan ik wel even mee vooruit dit moestuinseizoen. Al lijkt deze Courgetti met walnootpesto van Francesca Kookt me ook erg lekker. En poppen in mijn hoofd ideeen op over een Courgetti Carbonara recept of een Courgetti met blauwekaassaus. Aan inspiratie geen gebrek 😉

Courgetti met Thaise rode curry

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingredienten

  • 4 kleine courgettes
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta (merk: Mae Ploy) of minder naar smaak
  • 300 gram kippendij, in stukjes
  • handjevol sugarsnaps (of even voorgekookte snij- of sperziebonen)
  • 1 wortel, geschild, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 lente-uitjes of loof van verse uien, in stukjes
  • handjevol gezouten cashewnoten

Bereidingswijze

1. Verhit arachide- of zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de currypasta en kippendijstukjes ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens de wortel en sugarsnaps toe en bak even mee.

2. Haal de courgettes door de spirellisnijder als je dit nog niet gedaan hebt.

3. Voeg de knoflook, oestersaus, vissaus en suiker toe aan de kip en laat ongeveer 4 minuten op laag vuur stoven.

4. Bak nu de courgetti even op in een grote koekenpan in wat olie. Ze zijn behoorlijk snel gaar. Ik vind het zelf het makkelijkst om de courgetti om te scheppen met een siliconen knijptang. Zie ook de foto hieronder.

5. Bak de lente-ui nog heel even mee met de kip. Verdeel de courgetti over 2 borden met het de Thaise rode curry kip en garneer met cashewnoten.

Bron: de moestuinoogst 😉

 

courgetti even bakken in de koekenpan

Courgetti met Thaise rode curry en cashewnoten

Courgetti met Thaise rode curry

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.