Courgetti Carbonara (net zo lekker als de pasta versie!)

courgetti carbonara op bord met blokjes tomaat

Ik was zo ontzettend in mijn nopjes met dit recept voor Courgetti Carbonara dat ik het meteen op Instagram plaatste. Het uitgewerkte recept is nu dus ook te vinden op de blog. Is het niet voor Instagram volgers die er naar vragen dan toch in ieder geval voor mezelf. Want dat is nog steeds een van de belangrijkste redenen voor mij om te blijven bloggen. Zodat ik zelf mijn recepten en ideeen makkelijk terug kan vinden. Met 300+ kookboeken, evenzoveel kooktijdschriften en ontelbare digitale notities op verschillende fora heb ik soms geen flauw idee meer waar ik een lievelingsrecept terug kan vinden.

Uiteraard geheel ingegeven door de courgette oogst uit de moestuin heb ik de linguine, die ik normaal gebruik om pasta carbonara te maken, vervangen door versgedraaide courgetti. Het is zo ontzettend lekker en makkelijk om pasta te vervangen door courgetti. En mega gezond.

Onderstaand recept is voor 2 personen als hoofdgerecht. Ik zou het niet snel voor meer personen maken omdat je dan echt een enorme pan nodig hebt waar de courgetti in past. Tenzij je natuurlijk meerdere gangen serveert en de courgetti carbonara daar slechts een onderdeel van is. Dan kun je dezelfde hoeveelheid aanhouden voor 4 personen.

Inge, van de leuke blog Knoeien met Inge waar ik graag recepten van kook, maakte deze courgetti carbonara met de courgettes die ik meenam naar de pizzaparty bij Deb’s Bakery. Aangezien zij veel mooiere foto’s maakt dan ik plaats ik de foto die ze op Instagram deelde ook hieronder 🙂

Courgetti Carbonara

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingredienten 

  • 1 bakje spekreepjes (125 gram) of pancetta in blokjes
  • 4 courgettes + spiraalsnijder
  • 1 ei + 1 eidooier
  • Flinke hand geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas
  • zwarte peper & snufje nootmuskaat
  • klontje boter
  • Evt. nog wat stukjes tomaat om er naast te serveren

Bereidingswijze

1. Bak de spekreepjes knapperig in een grote koekenpan.

2. Was de courgettes, snijd de uiteinden eraf en haal door de spiraalsnijder zodat je smalle sliertjes krijgt.

3. Meng in een kommetje het ei, de eidooier, de geraspte kaas, een paar halen zwarte peper en een snufje nootmuskaat met een vork door elkaar.

4. Voeg als de spekjes krokant gebakken zijn een klontje boter toe en bak de courgetti even mee.

5. Zet vervolgens het vuur uit (dit is belangrijk!) en meng het eiermengsel door de courgetti. Zet de pan in geen geval terug op het vuur om roerei te voorkomen.

P.s. dit recept is door het gebruik van rauwe eieren niet geschikt voor kleine kinderen.

Bron: het recept voor Linguine Carbonara uit ‘Hoe te eten’ van Nigella Lawson dat ik al jaren gebruik

Op zoek naar meer courgetti recepten? Deze met avocado & gerookte zalm is ook erg lekker. Net als deze veganistische versie met knapperige tofu 

Heb je een recept van Worstenbrood & Wijn gemaakt? Laat me vooral weten hoe het heeft gesmaakt!

 

courgetti maken met spiraalsnijder

 

 

Courgetti Carbonara Knoeien met Inge Instagram foto
Dit is de foto die Inge maakte van de Courgetti Carbonara

courgetti carbonara op bord met blokjes tomaat

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.