Omschrijving
Voor ongeveer 8 stuks
Ingrediënten
Scale
Voor de basis:
- 300 gram courgette en/of patisson, geraspt en uitgeknepen
- 50 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 50 gram kaas (bijvoorbeeld feta, blauwe kaas of cheddar), geraspt of verkruimeld
- peper en zout
Om mee te variëren en smaak toe te voegen:
- 25 gram vlees (denk aan chorizo, ham of uitgebakken spekjes)
- 1 theelepel specerijen (denk aan baharat, za’atar, curry madras, venkelzaad, gerookt paprikapoeder)
- ui en knoflook
- verse kruiden (denk aan munt, peterselie en bieslook)
- 1 eetlepel tahin
Bereidingswijze
1. Rasp de courgette en knijp goed het overtollige vocht eruit.
2. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, ei en kaas door de courgetterasp met een lepel en voeg de kruiden of extra ingrediënten toe die je wilt gebruiken. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verhit wat plantaardige olie in een grote koekenpan en bak hierin 3 of 4 courgette-pannenkoekjes tegelijkertijd op middelhoog vuur. Dit is ongeveer een eetlepel beslag. Draai om als ze mooi bruin zijn gebakken en druk nog een beetje aan met een platte spatel.
Laat ze daarna even uitlekken op keukenpapier