Clafoutis met blauwe kaas en snijbiet

Clafoutis met blauwe kaas en snijbiet

Deze clafoutis met blauwe kaas en snijbiet (en stiekem nog heel veel ander groens uit mijn moestuin) is 100% geïnspireerd op de Andijvieclafoutis met blauwe kaas van Em’s Real Food. Een ontzettend fijn recept dat ik al verschillende keren op die manier heb gemaakt. De andijvie is echter al een tijdje uit mijn moestuin en ik had ongelooflijk veel zin om iets te maken bomvol groenten.  Er staat namelijk nogal wat snijbiet, boerenkool en palmkool in mijn moestuin. En ik had na wat uitspattingen behoefte aan vitaminen.

Dus toen dacht ik aan dit hartige clafoutis recept van Emma en ontstond onderstaande versie. Manlief en ik hebben er van zitten smullen. Het is ideaal als hoofdgerecht voor 2 personen.
Serveer er eventueel nog een (groene) salade er bij.

Clafoutis met blauwe kaas en snijbiet

Hoofdgerecht voor 2 of 3 personen

Ingrediënten

  • een flinke bos snijbiet en nog wat  boerenkool en palmkool uit de moestuin
  • 2 lente-uitjes
  • 225 gram bloem
  • 250 ml melk
  • 3 eieren
  • 50 gram pecannoten/walnoten
  • 1 eetlepel honing
  • 100 gram Roquefort (of andere blauwe kaas)

Extra nodig: een dichte ovenschaal van ongeveer 25 cm doorsnede, goed ingevet (gebruik geen springvorm want daar sijpelt volgens Emma het beslag doorheen en dat geloof ik meteen)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180ºC en zet hierin alvast de ingevette ovenschaal.

2. Meng de honing door de pecannoten en walnotenmix en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak ongeveer 10 minuten. Laat afkoelen en hak grof.

3. Zorg dat al het groen uit de moestuin goed gewassen is en ontdaan van dikke nerven. Snijd eerst de stengels van de snijbiet fijn. Die gaan het eerst in een grote koekenpan met olie om op middelhoog vuur te bakken. Vervolgens het in reepjes gesneden blad. Bak tot het vocht verdampt is en breng op smaak met peper en zout.

4. Meng de bloem, eieren en melk door elkaar en klop tot een schuimig beslag. Haal de ovenschaal uit de oven, giet hierin een dun laagje beslag en zet de schaal terug in de oven. Haal de schaal er na 5 minuten weer uit.

5. Verdeel de gebakken snijbiet over het gestolde beslag. Strooi hier de honinggeroosterde noten overheen en verbrokkel de Roquefort daar weer over. Giet ten slotte de rest van het beslag in de vorm. Zet de schaal terug in de oven en bak gedurende een minuut of 40, tot de clafoutis met blauwe kaas mooi goudbruin kleurt.

Clafoutis met blauwe kaas en snijbiet

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.