Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chocoladetaart met frambozen voordat hij de oven in gaat

Chocoladetaart met frambozen


Omschrijving

Voor 8 – 10 personen


Ingrediënten

  •           250 gram pure chocolade, met minstens 70%  cacao
  •           250 gram roomboter
  •           4 grote eieren
  •           350 gram fijne kristalsuiker
  •           ½ theelepel natuurlijk vanille-aroma (of 1 zakje vanillesuiker)
  •           350 gram bloem, gezeefd
  •           1 theelepel bakpoeder
  •           100 gram amandelen, fijngemalen
  •           200 gram frambozen

Extra nodig: een springvorm van 24 cm, bekleed met bakpapier


Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breek de chocolade en laat die samen met de boter smelten in een pannetje op laag vuur. Laat het mengsel afkoelen tot lauw. Klop intussen de eieren met de suiker, vanille en een klein snufje zout tot een dikke vla.

2. Voeg bloem, bakpoeder en gemalen amandelen toe. Spatel het chocolade-botermengsel erdoor tot je een egaal beslag hebt, maar roer niet meer dan nodig. Schep er tweederde van de frambozen door. Schenk het beslag in de taartvorm en strooi de rest van de frambozen erover.

3. Bak de taart 40 – 45 minuten in het midden van de oven. De bovenkant moet stevig aanvoelen, maar nog wel een beetje meegeven. Laat de taart afkoelen en haal hem pas daarna uit de vorm.


Notities

Deze chocoladetaart met frambozen is het lekkerst als dessert, met een sterke espresso, verse frambozen en lobbige, ongezoete slagroom.