Afdrukken

Chocoladetaart met frambozen

Chocoladetaart met frambozen voordat hij de oven in gaat

Voor 8 – 10 personen

Ingrediënten

Extra nodig: een springvorm van 24 cm, bekleed met bakpapier

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breek de chocolade en laat die samen met de boter smelten in een pannetje op laag vuur. Laat het mengsel afkoelen tot lauw. Klop intussen de eieren met de suiker, vanille en een klein snufje zout tot een dikke vla.

2. Voeg bloem, bakpoeder en gemalen amandelen toe. Spatel het chocolade-botermengsel erdoor tot je een egaal beslag hebt, maar roer niet meer dan nodig. Schep er tweederde van de frambozen door. Schenk het beslag in de taartvorm en strooi de rest van de frambozen erover.

3. Bak de taart 40 – 45 minuten in het midden van de oven. De bovenkant moet stevig aanvoelen, maar nog wel een beetje meegeven. Laat de taart afkoelen en haal hem pas daarna uit de vorm.

Notities

Deze chocoladetaart met frambozen is het lekkerst als dessert, met een sterke espresso, verse frambozen en lobbige, ongezoete slagroom.