Carpaccio bonbons met truffelmayonaise

Carpaccio bonbons op amuselepels

Ik bedacht deze carpaccio bonbons last-minute voor ons kerstetentje op kerstavond. Geheel ingegeven door het feit dat ik van Jean Baton een potje met hun exclusieve witte truffelmayonaise cadeau kreeg. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om daar niets mee te doen tijdens de feestdagen.

Overigens is het helemaal geen probleem als je die witte truffelmayonaise niet kunt vinden. Ook truffelmayonaise met zwarte truffel is net zo lekker. Eerlijk gezegd proef ik er weinig verschil tussen… Maar het verhaal achter de zeldzame witte lentetruffel – die geduldig heeft liggen wachten op een kleine oplage van de witte truffelmayonaise – vond ik gewoon heel bijzonder.

Carpaccio bonbons als amuse

Anyway… Terug naar de carpaccio bonbons. Die echt super makkelijk te maken zijn. Het lastigste gedeelte ervan is de plakjes carpaccio van elkaar halen. Ze zijn een regelrechte hit als amuse en ik serveer ze dan ook graag met Kerst of andere feestelijke etentjes. De carpacciobonbons heb ik gevuld met uitgebakken champignons en rucola. Samengebracht met een eetlepel truffelmayonaise.

Je kunt uiteraard naar hartenlust experimenteren met andere ingrediënten. Zoals paddenstoelen in plaats van champignons. Of aioli in plaats van truffelmayonaise. En wat dacht je van een stukje blauwe kaas op de carpaccio bonbons in plaats van Parmezaan?

Op zoek naar meer lekkere recepten waarmee je gegarandeerd indruk maakt tijdens de feestdagen of je volgende etentje?
Check dan ook zeker even:

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Carpaccio bonbons op bord

Carpaccio bonbons met rucola, champignons en truffelmayonaise

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Als amuse voor 8 personen


Ingrediënten

Units Scale
  • 1 pakje kant-en-klare carpaccio (in het vleeswarenschap van de supermarkt)
  • 125 gram (kastanje)champignons
  • 30 gram rucola
  • 1 volle eetlepel truffelmayonaise (ik gebruik altijd die van Jean Baton)
  • stukje verse Parmezaanse kaas als garnering

Extra nodig: amuselepels of kleine bakjes


Bereidingswijze

1. Snijd de champignons fijn en bak ze in een pan op middelhoog vuur, zonder boter of olie bruin. Ze zullen flink slinken. Breng op smaak met wat zout. 

2. Hak de rucola heel fijn en meng door de uitgebakken champignons. Meng er tenslotte een flinke eetlepel truffelmayonaise door en breng op smaak met peper en zout. 

3. Nu komt het lastige gedeelte; haal voorzichtig de plakjes carpaccio van elkaar. Ze zullen nogal aan elkaar plakken en mogelijk scheuren. Dit is niet erg, leg verschillende stukjes naast elkaar zodat je 8 porties krijgt.

4. Verdeel de vulling over het midden van de carpacciorondjes en vouw ze dicht.

5. Bewaar tot gebruik in de koelkast en serveer met een krul Parmezaanse kaas. Ik schaaf die eraf met behulp van een dunschiller. 

Een perfecte amuse voor een feestelijk etentje! Of maak ze wat groter en serveer als voorgerecht. 


Iets meer werk maar ook super feestelijk als amuse zijn zelfgemaakte bitterballen 🙂 Probeer het eens met mijn chorizo-paprikabitterballen.

Carpaccio bonbons maken
Carpaccio bonbons op amuselepels

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.