Camembert met pecannoten in gezouten karamel

Camembert met pecannoten in gezouten karamel

De naam camembert met pecannoten in gezouten karamel zegt eigenlijk al genoeg en heeft wat mij betreft geen recept nodig. Maar aangezien er verschillende keren naar gevraagd is heb ik besloten er toch maar een blogpostje aan te wijden. Al was het maar zodat ik deze heerlijke combinatie van smaken zelf vooral niet vergeet 😉

Het idee voor de camembert met pecannoten in gezouten karamel komt trouwens uit het boek ‘Koken met karamel’ en proefde ik tijdens de workshop die ik volgende bij de schrijver ervan. Daar werden echter ook nog uitgebakken spekjes toegevoegd en als ik het goed herinner de pecannoten eerst gebakken in de oven.

Uiteraard kun je nog variëren met bijvoorbeeld brie de meaux of mijn lievelingskaasje tijdens de wintermaanden; Vachterin Mont D’or in plaats van camembert. Hij is zowel in de oven als in de BBQ te bereiden. Ik zette de camembert in de restwarmte van de Big Green Egg dus daar zat ook geen rooksmaakje aan.

Nou hier komt ‘ie dus, het recept voor camembert met pecannoten in gezouten karamel:

Print

Camembert met pecannoten in gezouten karamel

Camembert met pecannoten in gezouten karamel

1 kaasje is voldoende voor 4 personen als voorgerecht of borrelhapje

  • Author: Ilona

Ingredients

  • 1 camembert (niet de goedkope eigen merken want die hebben een heel rare structuur, je wilt dat het kaasje mooi zacht smelt)
  • een handje geroosterde pecannoten
  • 1 flinke eetlepel (gezouten) karamel, gekocht of zelfgemaakt (zie dit recept)
  • aluminiumfolie

Instructions

1.Verwijder eventueel plastic van het camembertbakje en wikkel het doosje voor de zekerheid in wat aluminiumfolie. Mocht het bakje lekken dan zit niet je oven of BBQ onder.

2. Meng de eetlepel karamelsaus door de pecannoten en lepel ze op de camembert.

3. Schuif de camembert met pecannoten in gezouten karamel in een voorverwarmde oven ergens tussen de 150°C en 180ºC (het komt niet heel nauw) tot de kaas gesmolten is. Dit zal ongeveer 20 minuten tot een half uurtje zijn. Precies de tijd die je nodig hebt om alvast van een wijntje of biertje te genieten 😉

Notes

Bron: gebaseerd op het recept uit ‘Koken met Karamel’

Nog meer lekkere kaas recepten?

Ook zo’n kaaskop? Dan vindt je deze recepten vast ook erg lekker:

camembert met pecannoten in gezouten karamel op stokbroodje

camembert met pecannoten in gezouten karamel op de big green egg

Camembert met pecannoten in gezouten karamel

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.