De 10 leukste Sint & Kerst cadeaus voor foodies

Collage met cadeau tips voor foodies

Ben jij een foodie en nog op zoek naar wat cadeau inspiratie voor op je Sinterklaas- of Kerstverlanglijstje? Of speel jij dit jaar voor Sint of de Kerstman voor een foodie in je familie- of vriendenkring? Lees dan zeker even onderstaand lijstje door met mijn cadeau tips voor foodies.

Je kunt niet zomaar naar een kookwinkel gaan of een kookboek kopen en denken dat je wel goed zit.
Bij deze foodie in ieder geval niet. En mijn medefoodies een beetje inschattend maak je hen ook niet blij met zomaar elk food-gerelateerd cadeau. Hoe goed bedoelt ook.

Overigens zijn alle onderstaande suggesties in dit artikel producten of concepten waar ik zelf erg enthousiast over ben en niet gesponsord. Dit artikel bevat wel een paar Bol.com affiliate links.

1. Ovenbestendige pannen

Sinds ik een grote koekenpan heb gekocht uit de Le Creuset Les Forgées lijn wil ik geen andere pannen meer. De pannen bakken niet aan en wat ik zelf ideaal vind is dat je ze ook in de oven kunt zetten om nog iets te gratineren. Verder zit er een levenslange garantie op en zijn ze geschikt voor alle warmtebronen. Niet goedkoop maar een echte aanwinst voor in de keuken van elke fanatieke hobbykok.

Le Creuset Les forgees koekenpan

2. Food Inspiration magazine

Ik durf te wedden dat nog maar weinig foodies van het Food Inspiration magazine hebben gehoord. Wat begon als digitaal magazine komt inmiddels ook 4 x per jaar als een luxe en dik magazine uit. Met inspirerende reportages uit de foodwereld over gastronomie, chefs, internationale foodconcepten en food cityguides. Zelf lees ik het blad via een vriendin omdat ik het veel te duur vind om me op te abonneren , maar aan Sinterklaas of de Kerstman vragen kan natuurlijk nooit geen kwaad 😉 Een los nummer kost € 19,95 inclusief verzendkosten en een jaarabonnement van 4 nummers € 59,-.

Food inspiration magazine

3. Een cadeaubon van Koop een Kip, Koe of Varken. Of adopteer een kip (en krijg de eieren)

Via koopeenkip.nl , koopeenkoe.nl of koopeenvarken.nl (geniale domeinnamen trouwens) grutto.com koop je een deel van een kip, koe of varken dat traceerbaar en 100% natuurlijk is en pas geslacht wordt als het hele dier is verkocht. Daarna wordt het ingevroren en thuisbezorgd. Crowdbutching wordt dit ook wel genoemd. Een super mooi concept!

Om dit cadeau te geven kies je een bedrag en download je een PDF coupon om te printen en in te pakken.

Tip: Bij Grutto (ze hebben onlangs hun domeinnamen onder één website geschaard) hebben ze nu ook als kerstspecial Wagyu rund! Ik denk dat ik die zelf ook maar eens ga bestellen want na mijn tripje naar Japan ben ik daar weer laaiend enthousiast over.

In dezelfde lijn ben ik ook enthousiast over adopteereenkip.nl, hierbij adopteer je een kip en kun je biologische eieren afhalen bij verschillende deelnemende winkels in het land.

cadeaubon koop een koe.nl

4. Cook’s One Line A Day dagboek

Het is eigenlijk niet veel meer dan een dik opschrijfboekje met daarin plaats om 5 jaar lang bij te houden wat je elke dag eet. Ik weet zeker dat er meer foodies zijn die bijhouden wat ze elke dag eten en daar later nog eens met plezier op terugkijken. Het is ook erg grappig om te zien wat je een jaar eerder op dezelfde dag at. Je bestelt dit Cook’s One Line A Day dagboek voor € 12,99 bij Bol.com.

Cook's one line a day dagboek

5. BBQ schort of keukenschort

Zelf ben ik nogal een knoeier en kan ik niet zonder een schort in de keuken. En eerlijk gezegd heb je van leuke keukenschorten nooit genoeg. Ik heb er al 4 en er is altijd wel eentje vies. Ook erg makkelijk om extra in huis te hebben voor medefoodies die gezellig samen komen koken. Uiteraard maak je de BBQ foodie blij met een leren BBQ schort. Nog leuker is natuurlijk een leren BBQ schort met een gegraveerde naam, bijvoorbeeld via deze webshop.

leren bbq schort met naam

6. Echt goede & inspirerende kookboeken

Kookboeken kopen voor een foodie vind ik lastig. Iedereen heeft namelijk zijn eigen smaak, vaak hebben foodies al een uitgebreide kookboekenverzameling en sommige foodies gebruiken helemaal geen kookboeken. En dan zijn er ook nog eens een heleboel kookboeken op de markt waarvan de recepten gewoon niet kloppen. Erg lastig dus om uit die grote hoeveelheid kookboeken die op de markt zijn het juiste kookboek uit te zoeken.

Neem zeker eens een kijkje bij het lijstje dat ik onlangs maakte met mijn favoriete kookboeken van 2018 en de 10 must-have kookboeken voor op elk foodieverlanglijstje van vorig jaar. Daar staat ongetwijfeld een kookboek tussen dat je aanspreekt.

Collage kookboeken verlanglijstje foodies Sinterklaas en Kerst

7. Cadeaubon voor WijnSpijs wandeling

Iets doen in plaats van een fysiek cadeau is natuurlijk ook super leuk om te vragen of te geven. Ondanks dat ik zelf nog nooit met een WijnSpijs wandeling mee ben geweest spreekt het concept me wel erg aan. Je bezoekt namelijk 3 of 4 restaurants op 1 avond, bij elk restaurant krijg je een andere gang geserveerd. Check eerst of er een WijnSpijs wandeling wordt aangeboden in jouw stad en bestel dan een cadeaubon via hun site.

8. Microplane rasp

Tenslotte nog een paar van mijn favoriete en meestgebruikte foodiegadgets in de keuken. Ik zou niet zonder mijn Microplane rasp kunnen. De raspen van dit merk zijn ongelooflijk scherp en gaan jarenlang mee. Niets zo frusterend als een botte rasp waar je een citroenschil mee wilt raspen en met een Microplane rasp zit je altijd goed.

Microplane rasp

9. Extreem hittebestendige handschoenen

Ik ben nog elke dag blij met de extreem hittebestendige handschoenen die ik jaren geleden aan manlief cadeau deed. We gebruiken ze niet alleen voor de oven maar ook voor de BBQ en voor het openen van de houtkachel. Helaas zijn de handschoenen van het merk ‘Drakenvel’ niet meer te verkrijgen maar deze exemplaren van Smokey Bandit zijn ook tot 500°C hittebestendig. Echt super handig en ook daar zul je geen spijt van krijgen.

Smokey Bandit extreem hittebestendige handschoenen

10. Siliconen tang

Zonder twijfel een van mijn meestgebruikte keukentools; een siliconen tang. Het handvat wordt niet heet maar de belangrijkste reden dat ik alleen nog een siliconen tang gebruik is dat je er het vlees of de groenten die je om wilt draaien niet mee beschadigd. Uiteraard verkrijgbaar in alle soorten en maten.

siliconen tang voor in de keuken

Nog meer cadeaus voor foodies?

Op zoek naar nog meer cadeau inspiratie? Neem dan ook eens een kijkje op het Sinterklaaslijstje van Deb’s Bakery & Kitchen.

Collage met cadeau tips voor foodies

Follow my blog with Bloglovin

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.