Bulgur met kippendijshoarma, wortel, radijs, tomaat en koriander

Bulgur met kippendijshoarma, wortel, radijs en tomaat

Dit gerecht van bulgur met kippendijshoarma is nou een typisch receptje dat het hele jaar door een succes is. Het idee hiervoor is gebaseerd op een recept van HelloFresh. Maar dan met iets meer groenten en het gebruik van een heel blikje tomatenpuree in plaats van 2/3. Daar hou ik namelijk niet van; recepten waarbij je al weet dat je dat wat je niet gebruikt weg gaat gooien.

Het idee: eerst alle groenten snijden zoals in de ingrediëntenlijst staat beschreven. Als alles klaar staat is het recept in een kwartiertje klaar!
Er zijn 2 pannen nodig; 1 iets hogere hapjespan voor de bulgur en 1 voor de kippendijreepjes en de wortel.

Bij de Appie verkopen ze een schaal kippendijfilet reepjes die al met shoarma kruiden zijn gekruid. Aangezien ik ook daar niet een deel van weg wil gooien gebruik ik de hele 400 gram in dit recept.
Het is dan ook een beetje een rare verhouding geworden die net iets teveel is voor 2 personen.

Uiteraard kun je ook gewoon wat kippendij in reepjes snijden en kruiden met shoarmakruiden. 

Bulgur met kippendijshoarma, wortel, radijs, tomaat en koriander

Hoofdgerecht voor 3 personen
of 2 volwassenen & 2 kleine kinderen

  • 1 schaal kippendijfilet reepjes ‘shoarma’ (400 gram is de standaardverpakking)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 gram winterwortel of bospeen, geschild en in plakjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 150 gram bulgur
  • 10 radijsjes, in plakjes
  • 3 tomaten, in plakjes
  • half bosje verse koriander, grof gehakt
  • 350 ml kippenbouillon (van blokje)
  • olijfolie of zonnebloemolie om in te bakken
  • peper naar smaak
    Extra nodig: koekenpan en wok/ hapjespan met deksel

1. Bereid de bouillon. Ik gebruikte 1 bouillonblokje (normaal gesproken voor 500 ml) op 350 ml kokend water. Omdat hier al zout in zit is verder op smaak brengen niet meer nodig.

2. Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en tomatenpuree 2 minuten op laag vuur. Voeg de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, in 10 minuten droog(als je toevallig fijne bulgur in huis hebt dan is de kooktijd korter!)
Roer tussendoor een keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

3 Verhit nog een scheut olie in een andere hapjespan of koekenpan en bak de kippendijreepjes in 5 minuten op middelhoog vuur bruin. Voeg daarna de peen toe en roerbak nog een paar minuten.

4. Meng de kippendijshoarma door de bulgur, meng de tomatenstukjes en radijsjes erdoor en verdeel over de borden.

Garneer met de koriander of laat het eventueel weg voor kinderen of als je het zelf niet lekker vindt.

Afdrukken

Bulgur met kippendijshoarma, wortel, radijs, tomaat en koriander

Bulgur met kippendijshoarma, wortel, radijs en tomaat

Genoeg voor 3 volwassenen of 2 volwassenen + 2 kinderen

  • Genoeg voor: 3 1x
Scale

Ingrediënten

  • 1 schaal kippendijfilet reepjes ‘shoarma’ (400 gram is de standaardverpakking)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 gram winterwortel of bospeen, geschild en in plakjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 150 gram bulgur
  • 10 radijsjes, in plakjes
  • 3 tomaten, in plakjes
  • half bosje verse koriander, grof gehakt
  • 350 ml kippenbouillon (van blokje)
  • olijfolie of zonnebloemolie om in te bakken
  • peper naar smaak
    Extra nodig: koekenpan en wok/ hapjespan met deksel

Bereidingswijze

1. Bereid de bouillon. Ik gebruikte 1 bouillonblokje (normaal gesproken voor 500 ml) op 350 ml kokend water. Omdat hier al zout in zit is verder op smaak brengen niet meer nodig.

2. Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en tomatenpuree 2 minuten op laag vuur. Voeg de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, in 10 minuten droog(als je toevallig fijne bulgur in huis hebt dan is de kooktijd korter!)Roer tussendoor een keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

3 Verhit nog een scheut olie in een andere hapjespan of koekenpan en bak de kippendijreepjes in 5 minuten op middelhoog vuur bruin. Voeg daarna de peen toe en roerbak nog een paar minuten.

4. Meng de kippendijshoarma door de bulgur, meng de tomatenstukjes en radijsjes erdoor en verdeel over de borden.

Garneer met de koriander.

Trefwoorden: bulgur, doordeweeks, shoarma

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.