Bucketlist 2017

Ik doe niet aan goede voornemens (daar geloof ik niet in; als je iets echt wilt veranderen kun je daar tenslotte op elk moment van het jaar mee beginnen…) maar dat wil niet zeggen dat ik niet een aantal doelen heb voor het nieuwe jaar:

Kookboeken 

Koken uit kookboeken die ik vorig jaar kocht (omdat ik niet kon wachten om er meteen mee aan de slag te gaan…) en die weliswaar gelezen maar nog steeds ongebruikt in de kast staan.  Op de komkommer gin uit het boek ‘Uit de tuin in de fles’ na (die verwerkt in een gin-tonic door vriendinnen zelfs werd uitgeroepen tot de lekkerste gin-tonic die ze in 2016 proefden) kwam het er gewoon niet van.

Soep 

Ik heb lang geroepen dat ik niet zo’n soepmens ben maar daar moet ik toch een beetje op terugkomen. Van de meer traditionele tomaten- of kippensoep word ik nog steeds niet erg enthousiast maar een lekkere Thaise Tom Kha Kai met noodles is toch wel erg smakelijk en makkelijk als doordeweekse maaltijdsoep. Ook van een romige venkelsoep met ham/basilicumcreme als voorgerecht in een klein kommetje of glaasje word ik erg blij. En wat ook erg handig is; soep is makkelijk mee te nemen naar het werk als gezonde lunch. Vooral het feit dat de meeste soepen prima vooraf te maken zijn en in te vriezen maakt dat ik ze wat vaker op het menu wil zetten in 2017.

Vriezer 

Het was niet zo gepland maar ik ben vorig jaar ongemerkt mijn manier van koken wat gaan veranderen. Maakte ik voorheen meestal alles last-minute klaar, in de loop van 2016 ben ik steeds vaker eten in gaan vriezen. Het bleek voor mij de perfecte oplossing tussen een relaxte Ilona en een gestreste Ilona bij het geven van etentjes 😉 Toch zelfgemaakt en niemand proefde het verschil tussen vers of uit de vriezer. Maar ook voor doordeweekse maaltijden maak ik nu bewust grotere porties (zoals bijvoorbeeld voor 4 keer ouderwetse  rode kool) om na het werk alleen nog op te warmen. Een mooi doel dus om in het nieuwe jaar vast te houden en verder mee te experimenteren. Op de blog krijgen alle recepten die goed vooraf te maken en in te vriezen zijn al de tag ‘invriesbaar‘ mee zodat ze snel terug te vinden zijn.

Nieuwe dingen leren 

Op het gebied van alles wat met eten en drinken te maken heeft ben je nooit uitgeleerd en dat vind ik heerlijk. Vorig jaar leerde ik fruitbomen snoeien, hoe een wijngaard op te zetten en ging ik naar een lezing over het fermenteren van eten. Voor dit jaar staan er weer nieuwe cursussen en workshops op mijn foodie verlanglijstje; de gevorderden cursus Brood bij Robert van Beckhoven, zelf worst draaien met een goede vriend van manlief en ik wil graag meer leren over food fotografie bij Simone van de blog Simone’s Kitchen.

Sabbatical!

Ook privé staan er nog een paar mooie wensen op de bucketlist die werkelijkheid gaan worden; vanaf augustus neem ik 5 maanden levensloopverlof op en ga in mijn eentje naar Santiago de Compostella wandelen! Ik hoef alleen nog maar een rugzak aan te schaffen en daar kilometers mee te maken; mijn nieuwe wandelschoenen zijn al ingelopen en de pelgrimspas is binnen.  Daarna gaan manlief en ik voor het eerst sinds we ons huis kochten weer wat langer op vakantie al weten we nog niet wat de bestemming wordt; vermoedelijk Azie. En de nog niet ingevulde weken ga ik genieten van het het thuis zijn; nog meer boeken lezen, lekker kokkerellen en in mijn nieuwe moestuin werken; een heerlijk vooruitzicht mag ik wel zeggen 🙂

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.