Afdrukken

Bruchette met rokerige rabarber van de BBQ en geitenkaas

Bruchette met rabarber van de BBQ uit We love groente

5 van3 beoordelingen

Voor 4 personen als voorgerecht 

Scale

Ingrediënten

  • 23 stengels rabarber
  • 4 sneden stevig brood of 8 sneden ciabatta
  • olijfolie
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • vloeibare honing
  • zwarte peper uit de molen
  • blaadjes van een paar takjes tijm

Bereidingswijze

1. Rooster de stengels rabarber op een rooster boven een gloeiende barbecue tot ze zacht genoeg zijn om het binnenste eruit te halen. Laat afkoelen en knijp er dan voorzichtig de moes uit. (zie tip hierboven)

2. Hak de rabarber met een groot mes tot een grove moes.

3. Halveer de sneden brood, besprenkel met olijfolie en rooster ze krokant. Ik grilde de ciabatta plakjes droog in een grillpan en besprenkelde ze daarna met olijfolie. 

4. Beleg elke bruchetta met een royale laag raberbermoes. Verkruimel er wat geitenkaas over. Besprenkel met honing, maal er wat peper over en bestrooi met tijm.