Afdrukken

Brabantse okonomiyaki

Brabantse okonomiyaki naar recept van Edwin Kats

Hoofdgerecht voor 2  personen
(Of voor 4 als je nog meer gangen serveert) 

Scale

Ingrediënten

Okonimiyaki beslag

  • 50 gram Molen de Arend pannenkoekenmix
  • 2 eieren
  • 40 gram Freehand Blond bier
  • 25 gram Boerschappen appelsap
  • 20 gram mirin
  • Peper, zout en togarashi (= Japanse 7-kruidenmix)
  • 50 gram fijnsneden spitskool
  • 50 gram wortel,  julienne gesneden of grofgeraspt
  • 2 stuks lente-ui, fijngesneden

Zoetzuur

  • 50 gram suiker
  • 50 gram witte wijn
  • 50 gram water
  • 50 gram witte wijn azijn
  • 150 gram bloemkool, in kleine roosjes
  • 150 gram beukenzwam van Banken Champignons in Wijchen

Topping 

  • 1 snijboon
  • 150 gram gerookte kipfilet, van de Walhoeve in Goirle
  • 50 gram mayonaise
  • wasabi puree, naar smaak
  • evt. tuinkers als garnering

Bereidingswijze

1.  Breng de ingrediënten voor het zoetzuur aan de kook en laat de bloemkoolroosjes en beukenzwammen 30 seconden meekoken. Laat de groenten daarna afkoelen in het vocht en minimaal 2 uur marineren. Langer mag ook. Ik heb dit nog even gecheckt bij de chef 😉 Je kunt het zoetzuur dus prima al eerder op de dag maken. 

2.  Snijd de snijboon in dunne linten, vanaf de lange zijkant, met een dunschiller. Snijd de gerookte kipfilet in plakken. Breng 50 gram mayonaise op smaak met wasabi puree (naar eigen smaak).

3. Meng de ingrediënten voor het okonomiyaki beslag door elkaar en bak hem goudgeel in een koekenpan met olijfolie. Je hebt dan, afhankelijk van hoe groot je pan is, een dikke pannenkoek.
Ik gebruikte echter 2 kleinere koekenpannen zodat we allebei een eigen okonomiyaki hadden. 

4. Beleg hierna de hartige pannenkoek met de plakjes gerookte kipfilet en bouw hem verder op met streepjes wasabi mayonaise (zie tip in tekst), bloemkool, beukenzwam en reepjes snijboon. Garneer met tuinkers en togaraschi.

Trefwoorden: okonomiyaki, Edwin Kats