Afdrukken
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon heart heart icon heart solid heart solid icon
Banaan bourbon dessert op bordje

Omschrijving

Dessert voor 6 personen


Ingrediënten

Scale
  • 40 gram roomboter, ongezouten
  • 2 bananen, in schijfjes van ongeveer 0,5 centimeter
  • 100 gram (licht)bruine basterdsuiker*
  • 60 ml bourbon
  • 350 ml slagroom
  • 100 gram roomkaas
  • 3 blaadjes gelatine

Verder nodig: siliconen cupcakevorm of 6 dessertglaasjes


Bereidingswijze

1. Laat de gelatine minstens 10 minuten in koud water weken.

2. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak zodra de boter gesmolten is de banaanplakjes ongeveer 3 minuten mee. Voeg vervolgens de bruine suiker en de bourbon toe en laat nog 2 minuten bakken voor je de pan van het vuur af haalt. Houdt een kwart van de banaanplakjes apart voor de garnering. Inclusief wat van de saus.

3. Verwarm de slagroom en de roomkaas op laag vuur in een steelpannetje en los hierin de gelatine op. Roer alles goed door elkaar en mix dan met een staafmixer of blender 3/4 van de banaanplakjes in bourbonsaus met het roomkaasmengsel. 

4. Verdeel het mengsel over de 6 cupcakevormpjes of glaasjes en laat enkele uren – afgedekt onder vershoudfolie – in de koelkast opstijven

5. Verwarm vlak voor het serveren nog heel even de achtergehouden de banaanplakjes in bourbonsaus op. De saus zal namelijk ietwat gestold zijn door de boter. Schep op het pudding als je het in glaasjes serveert. Of ga eerst met een mes langs de rand van de cupcakevormpjes en duw de pudding eruit. Schep er vervolgens de banaanplakjes op en garneer met de overgebleven saus. 


Notities

* Er is voornamelijk een verschil in kleur, voor de bourbon banaan pudding op de foto werd donkerbruine basterdsuiker gebruikt.