
Komkommerhapje met garnalencocktail a la Jonnie
Wie mij een beetje kent weet dat ik niet aan goede voornemens doe. En al helemaal niet aan calorieën of koolhydraten tellen 😉 Maar omdat ik de flauwste niet ben deel ik speciaal voor degenen […]
Wie mij een beetje kent weet dat ik niet aan goede voornemens doe. En al helemaal niet aan calorieën of koolhydraten tellen 😉 Maar omdat ik de flauwste niet ben deel ik speciaal voor degenen […]
De foto van het eindresultaat voor dit chorizo-mango-tonicjam recept moeten jullie er even bijdenken. Na het bespreken van het het kookboek Sabor Sabor in aflevering 5 van de Kookboekenpodcast kreeg ik spontaan weer zin in […]
Het was jaren geleden dat ik ‘albondigas’ – Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus – had gemaakt. Sowieso was het lang geleden dat ik überhaupt tapas had gemaakt of gegeten. En daar had ik een paar weken […]
Het is al jaren geleden dat ik dit borrelhapje met groene asperges en serranoham voor het eerst maakte. Toen vaak als onderdeel van een tapasmaaltijd. Tegenwoordig vaker als borrelhapje van de BBQ. Maar je kunt […]
Nu ik toch bezig ben kan ik net zo goed meteen succesnummer 2 delen van de borrelplank die ik gisterenavond maakte. Ik had gedacht dat vooral de zwarte-knoflookdip indruk zou maken – en dat deed […]
Ik proefde afgelopen vrijdag aïoli met zwarte knoflook bij De Jongens van Zand en Klei in Breda en was meteen fan. Al zoekende naar een fijne manier om crudités – reepjes rauwkost – feestelijk te […]
Dit witlofhapje met een mousse van gerookte forel was meteen de eerste keer geslaagd. Sommige recepten in huize Worstenbrood & Wijn ontstaan door wat er op dat moment in huis is. En waar ik dan […]
Deze Oosterse gehaktballetjes met noodles waren meteen een hit toen ik ze afgelopen weekend op Instagram postte. Ik nam ze mee naar de Toost op 2020 borrel van collega-foodie Manon van Toost aan Tafel. Ze […]
Nu Het Bourgondische Bitterballenboek in de voorverkoop is krijg ik regelmatig de vraag: is dat wel iets voor mij? Velen denken schijnbaar nog steeds dat het moeilijk is om zelf bitterballen te maken. Maar met […]
Mijn familie en vrienden kennen mij gelukkig goed genoeg om te weten dat ik niet zo goed kan omgaan met onverwachte visite. Iedereen is welkom, ik wil voor iedereen met liefde en plezier koken maar […]
Een van mijn favoriete hapjes van de BBQ zijn de jalapeno poppers. Nou had ik twee jaar geleden het geluk dat ik veel jalapenos uit eigen tuin kon plukken. Daarna is onze tunnelkas weer kapot […]
Rabarber grillen op de BBQ? Daar had ik zelf nog niet aan gedacht! Maar met een overload aan rabarberplanten in mijn moestuin (tenminste nog iets wat het goed doet dit jaar…) ben ik altijd op […]
‘Meng alle ingrediënten door elkaar in een blender of keukenmachine en klaar is Kees’. Veel makkelijker kan ik een recept niet maken toch? Maar voor deze overheerlijke ziltige tonijntapenade is er gewoon niet meer nodig. […]
Nou hier zijn ze dan hoor, mijn eerste 100% vegetarische bitterballen met tomaat, Parmezaanse kaas, burrata en basilicum. Het zijn de lekkerste Italiaanse smaakmakers samengebracht in 1 perfect borrelhapje durf ik wel te zeggen. Het […]
Toen ik mijn eerste versie van het recept voor Nachos uit ‘t Hart (van Breda) maakte had ik zelf nog nooit ‘the real thing’ geproefd. Ik ging daarbij puur af op de ingredienten zoals ze […]
De inspiratie voor dit recept komt van een kant-en-klare paddestoelentapenade die ik met Kerst kocht bij mijn favoriete kaaswinkel. Ik wilde hem daarna nog een paar keer kopen maar ze hebben die tapenade niet standaard […]
De naam camembert met pecannoten in gezouten karamel zegt eigenlijk al genoeg en heeft wat mij betreft geen recept nodig. Maar aangezien er verschillende keren naar gevraagd is heb ik besloten er toch maar een […]
Van lekkere dipjes kun je nooit genoeg recepten hebben. Dit recept van stukjes komkommer met misodip vond ik in het boek ‘Yakitori & Korean BBQ’ waar ik een recensie over schreef. Het is ontzettend snel […]
Ik gok dat het zo ongeveer de meest populaire vrijdagavond of zondagmiddag maaltijd is; Nachos! Nou ja maaltijd. Ik zou het niet echt een maaltijd noemen maar eerder een uitgebreide snack waarna je geen trek […]
Deze bruchetta met geitenkaas, ibericoham en frambozenjam proefde ik vorig jaar in een pinchosbar met de naam ‘Blanco y Negro’ in Logroño. Daar genoot ik helemaal in mijn eentje van dit signatuurgerecht van deze bar. […]
Copyright © 2021 | MH Magazine WordPress Theme by MH Themes