Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Carpaccio van rode biet

Bietencarpaccio met rucola, walnoten & geitenkaas 


Omschrijving

Voor 4 personen als voorgerecht


Ingrediënten

Scale
  • 1 of 2 rode bieten (afhankelijk van groot ze zijn)
  • flinke handvol rucola, gewassen
  • een handje walnoten, geroosterd en grof gehakt
  • een rolletje zachte geitenkaas
  • goede kwaliteit extra virgine olijfolie
  • oude balsamico azijn of balsamicocreme

Bereidingswijze

1. Schil de rode bieten en snijd ze in heel dunne plakjes. Dit kan met een scherp mes maar gaat nog makkelijker met behulp van een mandoline

2. Verdeel de bietenplakjes over de borden. En verdeel er tenslotte de rucola, walnoten en geitenkaas over. Besprenkel met de olijfolie & balsamico azijn.


Notities

Je kunt de bietencarpaccio al eerder voorbereiden. Bewaar de bietenplakjes dan tot gebruik in een afgesloten bakje in de koelkast. Of verdeel, op de olijfolie en balsamico azijn na, alle ingrediënten op een serveerschaal en zet afgedekt in de koelkast.