Afdrukken

Beenhammetje van de BBQ

Beenhammetje van de bbq

5 van1 beoordelingen

Hoofdgerecht voor 2 – 3 personen

Scale

Ingrediënten

  • 1 ongemarineerd beenhammetje uit de supermarkt, ongeveer tussen de 400 – 600 gram.
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels (Dijon) mosterd
  • een paar takjes tijm, fijngehakt
  • evt. 2 eetlepels whisky
  • evt. rookhout

Bereidingswijze

1. Meng de ingredienten voor de marinade door elkaar en wrijf hier het beenhammetje mee in. Laat minimaal een uur, maar kan ook prima de avond van te voren al, marineren in de koelkast.

2. Steek je BBQ met deksel aan voor indirect grillen tot 150ºC.

3. Je kunt eventueel wat rookmot bij de kolen gooien voor een licht rooksmaakje aan de ham. Wees hier echter voorzichtig mee want met zo’n klein hammetje kan de rooksmaak al snel te sterk zijn.

4. Gaar het beenhammetje tot een kerntemperatuur van 63ºC. Wikkel hem daarna in aluminiumfolie en laat ongeveer 10 minuten, buiten de BBQ, rusten. De kerntemperatuur zal dan nog stijgen naar 65ºC en het resultaat is een heerlijk, mals beenhammetje.

Trefwoorden: beenham, bbq