
Gegrilde aubergine met blauwe kaas
Niet alle recepten die ik aan het uitproberen ben voor mijn BBQ-boek* pakken meteen goed uit. Soms weet ik eerlijk gezegd zelf nog niet wat ik precies voor ogen heb met een gerecht. Maar deze […]
Niet alle recepten die ik aan het uitproberen ben voor mijn BBQ-boek* pakken meteen goed uit. Soms weet ik eerlijk gezegd zelf nog niet wat ik precies voor ogen heb met een gerecht. Maar deze […]
Lekkere, verse worstjes even aanbakken in de pan of grillen op de BBQ. In diezelfde pan spekjes bakken met fijngehakte groenten en laten sudderen met bonen, tomatenblokjes en smaakmakers. Et voila; een simpele cassoulet die […]
De laatste tijd zie ik ineens overal ‘garlic bread’ voorbij komen. Nou ja overal… Dat valt eigenlijk wel mee. Manlief en ik zijn ‘The Big Bang Theorie’ aan het bingewatchen op HBO en daar hebben […]
Ik geloof niet dat er een recept op Worstenbrood & Wijn is te vinden dat ik zo vaak heb getest voor publicatie als dit recept voor cevapi (eigenlijk ćevapi met een streepje op de c, […]
Ik weet niet hoe jij er over denkt, maar ik vind aardappelsalade bij een barbecue het perfecte bijgerecht. Sinds mijn laatste recept voor aardappelsalade ben ik gaan experimenteren met er een tropisch tintje aan geven […]
“Staat dat recept voor die blauwe kaasdip nou al op je website?” Aldus buurvrouw Betty op Curacao nadat ik hem had laten proeven en een portie voor ze in de koelkast had achtergelaten 😉 Voor […]
Ja ja ik zeg BBQ toetje in plaats van BBQ dessert. Ik was namelijk op zoek naar een versimpelde versie van het BBQ dessert met marshmallows, chocolade, bourbon en gezouten karamel dat ik al eerder […]
‘Is dat de aardappelsalade van Francesca?‘ kreeg ik als reactie op een foto die ik plaatste in mijn stories op Instagram. Ik had erbij vermeld dat er ook ei en augurk inzaten en even spieken […]
Of manlief en ik nu thuis zijn of op reis; we steken graag de BBQ aan en we eten ook graag elke dag verse groenten. Dat is thuis niet zo’n probleem. Maar op de een […]
Nou vooruit dan… Normaal deel ik recepten pas op de website als ik ze helemaal precies heb uitgewerkt en gefotografeerd. Maar nadat ik de foto’s van de zucchini slice in mijn Instagram stories voorbij liet […]
Ssamjang; een Koreaanse dipsaus die bij de Koreaanse BBQ wordt gegeten. Meer specifiek wordt hij vaak gebruikt als saus bij buikspek. Vandaar dat ik hem ook als uitgangspunt nam bij mijn recept voor Pork belly […]
Sinds ik een paar weken terug voor het eerst pork belly burnt ends maakte ben ik fan! Al 3 weekenden op rij elkaar tover ik ze van onze Big Green Egg. Met steeds weer een […]
Deze gegrilde courgettesalade komt met stip binnen op nummer 1 van mijn favoriete courgetterecepten! Met als succesingredient aioli door de dressing. Zo simpel maar zo lekker. Ik had allerlei plannen in mijn hoofd om een […]
Ik had al eerder Beer Can Burgers gemaakt. Of eigenlijk Beer Bottle Burgers, aangezien wij vaak alleen bierflesjes in huis hebben en geen bierblikjes. Het principe blijf hetzelfde maar deze keer maakte ik ze met […]
Slechts 2 uurtjes in de keuken om voorbereidingen te treffen en de rest van de avond gezellig met je gasten en een biertje/bubbel/roseetje naast de BBQ zitten en genieten van alle lekkere hapjes die daar […]
Dit superlekkere BBQ dessert met marshmallows, chocolade, bourbon en gezouten karamel proefde ik voor het eerst tijdens de smokersessie in de tuin van Annemiek van LevenalsgodinFrankrijk (toen nog in West Friesland trouwens). Met een aantal […]
Het is al jaren geleden dat ik dit borrelhapje met groene asperges en serranoham voor het eerst maakte. Toen vaak als onderdeel van een tapasmaaltijd. Tegenwoordig vaker als borrelhapje van de BBQ. Maar je kunt […]
Mijn hersenen maken soms rare sprongen om een recept te bedenken. Ik kan in mijn hoofd uren bezig zijn met het bij elkaar zoeken van verschillende smaken en structuren. Hoe ik deze pastasalade met yoghurtdressing […]
Deze chili cheese dogs uit het boek Burgers & BBQ Bites van Jord Althuizen zijn perfect voor een avondje BBQ met vrienden. Nou ja, in tijden van corona met digitale vrienden, maar je snapt het […]
” Eet jij elke dag zo lekker?” En: ” Komt dit recept ook op je blog?” Het waren de opmerkingen van vrienden nadat ze deze geroosterde aubergines met Aziatische tahina proefden. Het is dan ook […]
Copyright © 2023 | MH Magazine WordPress Theme by MH Themes