BBQ salade met zwarte bonen, tomaat, maïs en avocado

BBQ salade in schaal met gegrilde kip

Ik heb vorige zomer regelmatig mopperend in de keuken gestaan terwijl manlief buiten de BBQ stond op te stoken met een biertje in zijn hand. Hij stond lekker buiten te genieten van het zonnetje en ik was veel te lang binnen bezig met de laatste voorbereidingen voor de BBQ… Dat moest dit jaar anders. En ik heb nu dus de perfecte snelle BBQ maaltijd voor je waarvoor je geen uren in de keuken hoeft te staan: gegrilde lamskoteletjes met een supersnelle BBQ salade van zwarte bonen, tomaat, maïs en avocado. Met een dressing die eigenlijk geen dressing mag heten van koriander, olijfolie en limoensap. En die lamskoteletjes kun je natuurlijk net zo goed vervangen door (merquez)worstjes of gegrilde kippenvleugeltjes of kippendij.

De lamskoteletjes of kip leg ik ‘s ochtends of de avond daarvoor al in de marinade. En voor de BBQ salade met zwarte bonen is het een kwestie van de rode ui even in limoensap laten weken, de tomaatjes en avocado snijden en alles door elkaar mengen.

De salade is ook erg flexibel. Zo was ik gisteren de avocado vergeten (en had nul zin meer om naar de supermarkt te fietsen), vergat ik ook de rode ui (terwijl ik die wel in huis had) en verving de cherrytomaatjes door stukjes trostomaat. Geen lekkere olijfolie in huis? Schep er dan een lepel mayonaise door. Niet te moeilijk doen dus en er gewoon buiten bij gaan zitten met een biertje 😉

Een andere salade die ietsjes langer nodig heeft maar ook prima voor te bereiden is voor bij de BBQ is deze Pastasalade met yoghurtdressing van erwtjes en avocado.

Afdrukken

Supersnelle BBQ salade met zwarte bonen, tomaat, maïs en avocado

BBQ salade in schaal met gegrilde kip

Dit snelle bijgerecht voor 2 personen flans je last-minute in elkaar 

Scale

Ingrediënten

  • 1 blikje zwarte bonen, afgespoeld
  • 1 bakje cherrytomaatjes = 250 gram, gewassen en gehalveerd
  • gestoomde maïskorrels van 1 maïskolf  of 1 blikje maïs, afgespoeld
  • 1 avocado
  • 1/2 rode ui
  • klein bosje verse koriander, gewassen en fijngehakt 
  • goede kwaliteit olijfolie
  • limoensap
  • zout & peper

Bereidingswijze

1. Snijd de halve rode ui in dunne ringen en laat die even weken in limoensap.

2. Meng in een kom de zwarte bonen, cherrytomaatjes, maïs en rode ui door elkaar. Snijd pas vlak voor het serveren het vruchtvlees van de avocado in stukjes en meng die er ook door. 

3. Tenslotte nog de koriander, een flinke scheut olijfolie, limoensap en zout & peper naar smaak. En klaar is je salade. 

Salade bij de BBQ met zwarte bonen
Salade met zwarte bonen en geroosterde kippenvleugels
BBQ salade op tafel met gegrilde kip

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.