Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Atjar ketimoen (zoetzuur van komkommer)

  • Genoeg voor: 2 1x
  • Keuken: Indisch

Omschrijving

Als bijgerecht voor 2 -3 personen


Ingrediënten

Scale
  • 1 komkommer
  • 1 sjalotje, in dunne ringen
  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en in dunne ringen
  • 100 ml water
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 ml witte (natuur)azijn

Bereidingswijze

1. Was de komkommer, halveer hem in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in schijfjes. Meng samen met de sjalot en chilipeper in een kom

2. Breng in een pan de gelijke delen water, basterdsuiker en azijn aan de kook. Schenk het daarna over het komkommermengsel, meng goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Zet de atjar ketimoen als hij voldoende is afgekoeld afgedekt met plasticfolie minimaal 24 uur in de koelkast. 


Notities

Trefwoorden: komkommer, indonesisch, indisch, atjar, atjar ketimoen