Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Artisjoksalade met tomaat en ei


Omschrijving

Voor 2 personen als onderdeel van een borreletentje met vishapjes


Ingrediënten

Scale
  • 1 blikje artisjokharten, uitgelekt en afgespoeld 
  • ongeveer 3 tomaten, van kern ontdaan en in stukjes gesneden
  • 2 eieren, hardgekookt en in stukjes gesneden
  • 2 a 3 ansjovisjes uit blik of pot, fijngehakt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup

Bereidingswijze

1. Als je dit nog niet gedaan hebt: kook de eieren, spoel de artisjokharten, was de tomaat en snijd alles fijn. 

2. Meng de fijngesneden ingrediënten samen met de ansjovisjes door elkaar in een schaal. Breng alles samen met een dressing van mayonaise en ketchup. En breng indien nodig op smaak met zout en peper.