
Recepten voor superlekkere en ook nog eens supermakkelijk te maken borreldips kun je nooit genoeg hebben. Dit recept voor artisjokhartendip is er zo een. Het is geïnspireerd op het recept dat ik vond op de Devos & Lemmens website. Daar maakten ze hem met de D&L citroenmayonaise uit hun assortiment.
Uiteraard kun je kant-en-klare citroenmayonaise gebruiken maar ik verving het in onderstaand recept voor deze verrukkelijke artisjokhartendip door 2 eetlepels gewone mayonaise en 2 eetlepels citroensap. Daarnaast gebruik ik ook een ruimere hoeveelheid verse basilicumblaadjes dan de 5 blaadjes uit het originele recept.
Meer dan alle ingrediënten in een maatbeker bij elkaar doen en pureren met de staafmixer kan ik er niet van maken. En mocht je nou op zoek naar naar nog meer van dit soort makkelijke receptjes voor bij de borrel? Probeer dan ook zeker eens deze Tonijntapenade. Of deze Olijventapenade met oude kaas. Dit recept voor Gekruide boter (geen kruidenboter dus) is ook altijd een succes en staat ook nog eens superfeestelijk op je eettafel of bij een BBQ.
AfdrukkenArtisjokhartendip

Supersnelle zomerdip voor bij de borrel
Ingrediënten
– 2 eetlepels mayonaise
– 1 a 2 eetlepels citroensap, naar smaak
– 1 blik artisjokharten, uitgelekt en afgespoeld
– handje basilicumblaadjes
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1 eetlepel versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mix met een staafmixer.
Breng op smaak met peper en zeezout.
Notities
Deze dip smaakt extra lekker bij een vers foccaciabrood (ik kocht hem in de winkel van Robert van Beckhoven in Oisterwijk.

3 Trackbacks / Pingbacks