Artisjokhartendip; frisse dip met citroen & basilicum

Artisjokhartendip met citroen en basilicum

Recepten voor lekkere en ook nog eens supermakkelijk te maken borreldips kun je nooit genoeg hebben! Dit recept voor artisjokhartendip is er zo een. Een heerlijk fris smeerseltje voor op een stokbroodje of toastje. Je maakt het binnen 5 minuten. Het is een van mijn favoriete smeerseltjes om in de zomer te serveren en steeds weer een succes. Ik heb de ingrediënten voor deze artisjokhartendip eigenlijk altijd wel in huis in de zomer. Waarbij basilicum niet zozeer in huis ligt, maar in de kas staat.

Uiteraard kun je kant-en-klare citroenmayonaise gebruiken als je nog sneller klaar wilt zijn. Maar ik gebruik in onderstaand recept 2 eetlepels gewone mayonaise en 2 eetlepels citroensap.

Meer dan alle ingrediënten in een maatbeker bij elkaar doen en pureren met de staafmixer kan ik er niet van maken. Mocht je op zoek zijn naar nog meer van dit soort makkelijke receptjes voor bij de borrel of barbecue? Probeer dan ook zeker eens deze Tonijntapenade. Of deze Olijventapenade met oude kaas. Dit recept voor Gekruide boter (geen kruidenboter dus) is ook altijd een succes en staat ook nog eens super feestelijk op je eettafel of bij een BBQ. 

Het recept voor artisjokhartendip is ook te vinden in het kookboek Grillen & Chillen. Daarin vind je nog 60+ andere makkelijke recepten voor op- en bij de BBQ. Van basisrecepten voor marinades, lekkere borrelhapjes van de BBQ, frisse salades en gegrilde groenten voor erbij, smakelijke spiesjes en recepten voor cocktails en mocktails. Klik hier om een kijkje te nemen in het inkijkexemplaar. Let op: het hardcover exemplaar is een limited edition uitgave en te bestellen tot 1 maart 2024, daarna alleen nog verkrijgbaar als e-book. Bestellen kan via deze link.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Artisjokhartendip

Artisjokhartendip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Supersnelle zomerdip met artisjokharten voor bij de borrel


Ingrediënten

– 2 eetlepels mayonaise
– 1 a 2 eetlepels citroensap, naar smaak
– 1 blik artisjokharten, uitgelekt en afgespoeld
– handje basilicumblaadjes
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1 eetlepel versgeraspte Parmezaanse kaas
– versgemalen peper en zout


Bereidingswijze

Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en pureer ze met een staafmixer.
Breng op smaak met peper en zeezout.


Notities

Deze dip smaakt extra lekker bij een vers foccaciabrood (ik kocht hem in de winkel van Robert van Beckhoven in Oisterwijk. 

Pin artisjokhartendip
Pin voor artisjokhartendip recept

1 Comment

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Moestuinkoken: Rucola #2 - Worstenbrood & Wijn
  2. Moestuinkoken: Rucola #2 - Worstenbrood & Wijn
  3. Voor bij de BBQ; Aardappelsalade - Worstenbrood & Wijn

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.