Artisjokhartendip; frisse dip met citroen & basilicum

Artisjokhartendip met citroen en basilicum

Recepten voor lekkere en ook nog eens super makkelijk te maken borreldips kun je nooit genoeg hebben! Dit recept voor artisjokhartendip is er zo een. Een heerlijk fris smeerseltje voor op een stokbroodje of toastje. Je maakt het binnen 5 minuten. Het is een van mijn favoriete smeerseltjes om in de zomer te serveren en steeds weer een succes. Ik heb de ingrediënten voor deze artisjokhartendip eigenlijk altijd wel in huis in de zomer. Waarbij de basilicum niet zozeer in huis ligt maar in de kas staat.

Uiteraard kun je kant-en-klare citroenmayonaise gebruiken als je nog sneller klaar wilt zijn. Maar ik gebruik in onderstaand recept 2 eetlepels gewone mayonaise en 2 eetlepels citroensap.

Meer dan alle ingrediënten in een maatbeker bij elkaar doen en pureren met de staafmixer kan ik er niet van maken. En mocht je nou op zoek naar naar nog meer van dit soort makkelijke receptjes voor bij de borrel? Probeer dan ook zeker eens deze Tonijntapenade. Of deze Olijventapenade met oude kaas. Dit recept voor Gekruide boter (geen kruidenboter dus) is ook altijd een succes en staat ook nog eens super feestelijk op je eettafel of bij een BBQ. 

Update zomer 2020: Mocht jij nou aan het begin van de coronacrisis blikjes artisjokharten hebben gehamsterd en geen idee hebben wat je er mee kunt maken? Dan is dit recept ideaal. Of verwerk ze in mijn lasagne met artisjokharten en saucijzenvlees.

Afdrukken

Artisjokhartendip

Artisjokhartendip

Supersnelle zomerdip voor bij de borrel

Ingrediënten

– 2 eetlepels mayonaise
– 1 a 2 eetlepels citroensap, naar smaak
– 1 blik artisjokharten, uitgelekt en afgespoeld
– handje basilicumblaadjes
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1 eetlepel versgeraspte Parmezaanse kaas
– versgemalen peper en zout 

Bereidingswijze

Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en pureer ze met een staafmixer.
Breng op smaak met peper en zeezout.

Notities

Deze dip smaakt extra lekker bij een vers foccaciabrood (ik kocht hem in de winkel van Robert van Beckhoven in Oisterwijk. 

Pin artisjokhartendip
Pin voor artisjokhartendip recept

1 Comment

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Moestuinkoken: Rucola #2 - Worstenbrood & Wijn
  2. Moestuinkoken: Rucola #2 - Worstenbrood & Wijn
  3. Voor bij de BBQ; Aardappelsalade - Worstenbrood & Wijn

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.