
Recepten voor lekkere en ook nog eens super makkelijk te maken borreldips kun je nooit genoeg hebben! Dit recept voor artisjokhartendip is er zo een. Een heerlijk fris smeerseltje voor op een stokbroodje of toastje. Je maakt het binnen 5 minuten. Het is een van mijn favoriete smeerseltjes om in de zomer te serveren en steeds weer een succes. Ik heb de ingrediënten voor deze artisjokhartendip eigenlijk altijd wel in huis in de zomer. Waarbij de basilicum niet zozeer in huis ligt maar in de kas staat.
Uiteraard kun je kant-en-klare citroenmayonaise gebruiken als je nog sneller klaar wilt zijn. Maar ik gebruik in onderstaand recept 2 eetlepels gewone mayonaise en 2 eetlepels citroensap.
Meer dan alle ingrediënten in een maatbeker bij elkaar doen en pureren met de staafmixer kan ik er niet van maken. En mocht je nou op zoek zijn naar nog meer van dit soort makkelijke receptjes voor bij de borrel? Probeer dan ook zeker eens deze Tonijntapenade. Of deze Olijventapenade met oude kaas. Dit recept voor Gekruide boter (geen kruidenboter dus) is ook altijd een succes en staat ook nog eens super feestelijk op je eettafel of bij een BBQ.
Afdrukken
Artisjokhartendip
Omschrijving
Supersnelle zomerdip met artisjokharten voor bij de borrel
Ingrediënten
– 2 eetlepels mayonaise
– 1 a 2 eetlepels citroensap, naar smaak
– 1 blik artisjokharten, uitgelekt en afgespoeld
– handje basilicumblaadjes
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1 eetlepel versgeraspte Parmezaanse kaas
– versgemalen peper en zout
Bereidingswijze
Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en pureer ze met een staafmixer.
Breng op smaak met peper en zeezout.
Notities
Deze dip smaakt extra lekker bij een vers foccaciabrood (ik kocht hem in de winkel van Robert van Beckhoven in Oisterwijk.


Lekker, deze neem ik mee! Lekker voor op de borrelplank met een breekbroodje erbij! 🤩 #goodiebag