Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Antilliaanse kaasballetjes in schaaltje

Recept voor Antilliaanse kaasballetjes

  • Auteur: Ilona

Omschrijving

Voor 20 Antilliaanse kaasballetjes (eenvoudig te verdubbelen, gebruik dan 1 ei en 2 eiwitten)


Ingrediënten

Units Scale
  • 1 ei + 1 eiwit
  • 1/2 theelepel = 4 gram bakpoeder
  • 220 gram belegen kaas, geraspt
  • 30 gram blauwe kaas, verkruimeld
  • 50 gram bloem
  • 1/4 theelepel witte peper

Bereidingswijze

  1. Klop het ei en het eiwit los met de bakpoeder.
  2. Voeg vervolgens de kaas, peper en bloem toe en kneed tot een stevige bal. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig is.
  3. Vorm kleine balletjes van het deeg en bewaar ze op een met bloem bestoven schaal of bord. 
  4. Frituur de kaasballetjes ongeveer 3 minuten in olie op 175˚C. Laat ze daarna even uitlekken op keukenpapier en serveer warm. 

Notities

Heb je kaasballetjes over? Je kunt ze prima opwarmen in de oven.

Trefwoorden: kaasballetjes, borrelhapje