Snelle ansjovis-aïoli

ansjovis- aïoli dip met crudites

Nu ik toch bezig ben kan ik net zo goed meteen succesnummer 2 delen van de borrelplank die ik gisterenavond maakte. Ik had gedacht dat vooral de zwarte-knoflookdip indruk zou maken – en dat deed ‘ie ook- maar deze supersnelle ansjovis-aïoli was net zo geliefd en nog eerder op.

Beide dipjes zijn supersnel te maken. Voor deze ansjovisdip heb je ook maar 3 ingrediënten nodig: 5 a 6 ansjovisjes in olijfolie, 2 eetlepels aïoli en 1 eetlepel creme fraiche. Ik heb een sterke – en niet gesponsorde – voorkeur voor de aïoli van chovi, in dat gele kuipje. Al noemen zij het volgens mij allioli. Deze heeft echt een sterke knoflooksmaak.

De ansjovis-aioli dip is behoorlijk hoog op smaak. Wil je liever een iets mildere versie gebruik dan minder ansjovis. Of zwak de smaak iets af door wat meer creme fraiche te gebruiken.

Crudites – gesneden rauwe groenten – zijn perfect om met de ansjovis-knoflookdip te serveren. Maar ook een op stukje stokbrood smaakt hij prima. Eventueel met nog wat gerookte vis erop.

Heb jij deze ansjovis-aïoli gemaakt? Ik vind het altijd leuk om te horen wat je er van vond!

Afdrukken

Snelle ansjovis-aïoli

ansjovis- aïoli dip met crudites

Voor 1 schaaltje 

  • Categorie: borrel
Scale

Ingrediënten

  • 56 ansjovisjes (uit olijfolie, niet uit zout) 
  • 2 eetlepels aïoli (voorkeur voor Chovi)
  • 1 eetlepel creme fraiche 

Bereidingswijze

1. Laat de ansjovis samen met een heel klein beetje olijfolie op laag vuur smelten in een steelpan. Ze vallen dan helemaal uit elkaar. 

2. Meng de gesmolten ansjovis door de aioli en de creme fraiche. 

Serveer met reepjes rauwe groenten zoals bijvoorbeeld: komkommer, paprika, wortel of bleekselderij.

Trefwoorden: ansjovis, aïoli

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.