Achter de schermen: sabbatical week 2 + 3

Vermaken jullie je nog een beetje?

Dat is inmiddels wel de meestgestelde vraag nu we allebei alweer een paar weken van onze sabbatical aan het genieten zijn. Wat er vaak eigenlijk gevraagd wordt is: vermaakt Nils zich nog een beetje 😉 Dat ik me – met mijn overload aan hobbies en business-ideeën -wel vermaak thuis dat gelooft iedereen wel.

Maar ik kan jullie gerust stellen. Ook manlief heeft zich nog geen moment verveeld. Hij is nog steeds druk met klusjes in – en om het huis. Sommige groot, sommige klein. En voor ons allebei is een soort van nieuw ritme ontstaan. Zo hebben we een (tijdelijk) abonnement op de krant genomen en vinden we het heerlijk om rond 9.00u samen de dag te starten met een kopje koffie en de krant. Ook wordt er nog steeds van maandag t/m woensdag warm geluncht en dan kookt Nils meestal. Na 20.00u ’s avonds is het Netflix-tijd. We zijn al ruim voor onze sabbatical begonnen met het terugkijken van de Big Bang Theorie en aangezien daar 12 seizoenen van zijn is het nog elke avond letterlijk schaterlachen om Sheldon, Lennart & de rest. I love it! Mijn persoonlijke favoriete personage is trouwens Bernadette. Op de voet gevolgd door Amy & Raj.

Nog een aantal Netflix-favorieten van de laatste tijd: de enorm foute kerstfilm Holidate, de nieuwe afleveringen van Suits en wat ook erg veel indruk maakte is de documentaire ’13 november’ . Over de terroristische aanslag op o.a. Bataclan. Een dikke aanrader om te kijken en weer even met beide benen op de grond te worden gezet met het besef dat het een cadeautje is om elke ochtend gewoon wakker te mogen worden. Ook in coronatijd. En wat nog op de kijkplanning staat: het nieuwe seizoen van zowel The Crown als Undercover. Wij vermaken ons nog wel een tijdje thuis 😉

Mooi weer

Toen we een aantal dagen mooi weer hadden zijn we vooral veel buiten bezig geweest. Heerlijk! Ik in de moestuin, manlief en papa met het opruimen van de rommel die daar weer uit kwam… Er zijn tulpenbollen geplant, de walnootboom is gesnoeid en tja dat onkruid. Ik denk dat wij allebei een halve werkweek kunnen vullen met alleen al het onkruid uit onze tuin halen. Om vervolgens weer van vooraf aan te beginnen… Verder ga ik bijna dagelijks een flink stuk wandelen. Soms alleen, soms samen. En zo zijn onze dagen toch wel redelijk gevuld.

Op de laatste dag voor alles weer dicht ging pakten we ook nog snel een filmpje mee in onze favoriete bioscoop: Cinecitta. En daar hadden we, heel coronaproof, de zaal voor onszelf 🙂

Ik had ontzettend graag nog een paar dagen of een week het klooster in willen gaan. Dat deed ik al eerder om aan Het Bourgondische Bitterballenboek te werken en dat had ik graag nog een keer willen doen. In stilte. Met het vaste ritme van de monniken, startend met de nachtwake om 4.15u. Maar zowel mijn geliefde Abdij Koningshoeven bij de monniken van La Trappe als de nonnen van het Sint Catharinadal in Oosterhout hebben hun gastenverblijf gesloten voor de rest van dit jaar. Balen, maar het is niet anders.

Business stuff

Gelukkig kan ik thuis ook aan mijn (bitterballen)business werken. En hoe! Ik heb de laatste weken flink wat meters gemaakt. Dat doe ik vooral in de ochtend. Zelfs zonder de wekker te zetten word ik nog steeds tussen 05.00 en 05.30u wakker en dan sta ik ook op. In mijn makkelijke kloffie. Even snel tandenpoetsen en hup de laptop aan. Tegen de tijd dat Nils opstaat spring ik ook snel onder de douche, kleed me aan en dan is het dus koffietijd. Daarna werk ik verder tot ongeveer 12.00u en kan ik aanschuiven voor de lunch. Ik moet zeggen; ik zou er aan kunnen wennen 😉

En waar ben ik dan druk mee?

Ik heb in de afgelopen 2 weken Het Kleine Bourgondische Bitterballenboekje gelanceerd. Een soort van ‘klein zusje van’ Het Bourgondische Bitterballenboek. Met 5 spiksplinternieuwe bitterbalrecepten. Vooralsnog is het alleen verkrijgbaar als e-book maar uiteraard ben ik ook al een paar stappen verder aan het denken.

Verder staan er weer nieuwe afleveringen van de Kookboekenpodcast online en in de planning. En die gaat vanaf nu steeds beter klinken! Ik heb manlief namelijk aan het werk gezet met het verbouwen van Keetje (onze omgebouwde schaftkeet) tot podcaststudio. Het geluid is echt stukken beter geworden en ik heb iemand de nieuwe podcast afleveringen laten editen. Maar het belangrijkste; ik heb er nog steeds ontzettend veel lol in en ik word superblij van de leuke reacties die ik daar op krijg.

Een heuse bitterballenfotoshoot stond ook nog op de planning. Door mijn dagen op te delen in verschillende werkzaamheden hou ik redelijk goed focus. Dus bijvoorbeeld; op maandag foto’s maken, op dinsdag blogs uitwerken en op woensdag podcasten.

En last but not least. Iets waar ik stiekem een beetje buikpijn van krijg maar wat ik toch ga doen, ondanks dat ik het zo spannend vind… Ik ga online bitterballenworkshops geven! Hoe gaaf is dat. De eerste inschrijvingen zijn zelfs al binnen 🙂 Maar goed, nu nog doen. Er gaat ongetwijfeld het nodige mis met de techniek maar wie A zegt moet ook B zeggen. Perfectionist of niet.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.