Achter de schermen bij Worstenbrood & Wijn #1 

collage achter de schermen

De eerste 4 maanden bloggen

Ik had de blognaam Worstenbrood & Wijn al eerder geclaimd maar pas vorig jaar oktober ben ik fanatiek aan het bloggen geslagen. Eigenlijk is er niet veel verandert; ik maakte altijd al foto’s van ons eten en werkte mijn favoriete recepten uit in een Word document.
Die persoonlijke receptenverzameling werd dan eens in de zoveel tijd geprint en gebundeld zodat ik alles bij elkaar had. Het enige verschil is dat ik die recepten nu online deel. Op die manier zijn ze niet alleen voor mij makkelijk terug te vinden maar kan ik er ook anderen naar verwijzen.

En het is super leuk om, zowel online als offline, enthousiaste en positieve reacties over de blog en de recepten te mogen ontvangen! Dank daarvoor 🙂

Blog & website perikelen

Terugkijkend op het starten met bloggen had ik gewild dat ik me er iets meer over had ingelezen in plaats enthousiast te beginnen op een gratis forum. Ik had weliswaar de worstenbroodenwijn.nl domeinnaam laten registeren maar zonder hosting provider heb ik daar weinig aan. Het was achteraf gezien dan ook makkelijker geweest om meteen een betaald WordPress hosting pakket af te nemen en op die manier ook de domeinnaam te gebruiken. Op een betaalde site heb je gewoon meer keus qua pluginns en de indeling van je site. Ik ben nu dus druk bezig om dit alsnog allemaal over te (laten) zetten…  Want een .nl blog met een @worstenbroodenwijn.nl emailadres ziet er toch net wat professioneler uit. (Het mag duidelijk zijn dat ik mijn perfectionisme nog niet helemaal heb losgelaten ;-))

En ik kwam er achter dat ik schijnbaar email volgers heb terwijl ik zelf niet eens wist hoe me aan te melden! Inmiddels weet ik het wel maar ben ik nog aan het uitvogelen hoe ik ook zelf de inhoud van die mails kan bepalen.

Culinaire vragen

Het grappige is dat als je ‘ out in the open’ je recepten deelt bekenden en onbekenden je schijnbaar als een soort van professional gaan zien. Ineens krijg ik allemaal vragen over welke pannen of keukentools aan te schaffen of hoe lang iets gebakken moet worden. Ik voel me dan ook zeer gevleid en deel graag mijn tips over de producten die ik zelf ook graag gebruik. Waarschijnlijk ga ik er binnenkort ook een blogpostje aan wijden.

De lekkerste nieuwe recepten

Er staan inmiddels al behoorlijk wat van mijn favoriete recepten online. Dit zijn naast oude klassiekers die ik al jaren maak, zoals Oma’s monchoutaart,  de Hollandse kaasfondue met tomatensaus en de Witlofstamppot met Friese nagelkaas en gerookte zalm ook een hoop nieuw ontdekte pareltjes. Zo ben ik zelf vooral erg enthousiast over de ontdekking van de  Gratin met zoete aardappel, prei en salie,  de zelfgemaakte Slagroomsoesjes en in het bijzonder over de Sushibowl. Het maakt me elke keer weer blij als ik verrast wordt door een nieuw recept. Als het eerste wat ik denk na ‘ oei dit is lekker’ ‘ dit ga ik zeker nog vaker maken’ is dan komt ‘ ie op de blog 🙂

Visite uit Australië

Verder kregen wij deze maand goede vrienden uit Australië op visite die op doorreis zijn naar thuisland Amerika. En alhoewel ik normaal niet graag anderen in ‘mijn’  keuken laat koken maak ik graag een uitzondering voor mede foodie SarahKate. Ik vind het nog steeds bijzonder dat je aan de andere kant van de wereld vrienden kunt hebben die je jaren niet ziet en dan meteen de draad weer op kan pakken. Maar met zoveel overeenkomsten qua bourgondische lifestyle is dat ook weer niet zo vreemd.

Ondanks dat het even wat inleveren is qua privacy in ons huis, waar nu ineens 2 extra volwassenen en een peuter leven, hebben we vooral veel lol. En uiteraard wordt er veel gekookt, gebarbecued, gedronken en gegeten. Zo lieten we onze gasten een verse stroopwafel proeven op de markt in Tilburg, de enige echte Brabantse worstenbroodjes (what else??) van bakker Pastoor, alle smaken zelfgemaakte bitterballen uit mijn vriezer voorraad, we brachten een bezoekje aan de La Trappe brouwerij en mijn favoriete kaaswinkel, genoten van een geweldige 5-gangen lunch bij Beluga Loves You in Maastricht en vierden een verlate Australia Day met een uitgebreide Australische BBQ.  

Ik loop inmiddels wel een beetje achter de feiten aan te typen qua recepten uitwerken. Met twee foodies, en twee BBQ fanatiekelingen als echtgenoot, wordt er meer gekookt dan ik kan bloggen 😉

collage achter de schermen

wp-1485803052260.jpg

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Achter de schermen bij Worstenbrood & Wijn #2 - Worstenbrood & Wijn
  2. Salade met geroosterde rode biet, sinaasappel en dukkah  - Worstenbrood & Wijn

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.