Afdrukken

Aardperensoep met truffelolie

Aardperensoep met truffelolie uit Voer voor Vrienden
Scale

Ingrediënten

Voorgerecht voor 6 personen

Bereidingswijze

1. Smelt de boter in een diepe pan, en fruit de ui. Snij de bleekselderij en prei in stukjes, en voeg samen met de aardperen en tijm bij de ui. Bak een minuut of tien rustig aan. Roer zo nu en dan.

2. Doe de bouillonblokjes, zout, peper en het schepje suiker erbij, en voeg zoveel water toe dat alles ruim onder staat.  Breng aan de kook en laat een minuut of twintig zacht doorkoken.
Pureer de aardperensoep met een staafmixer.

3. Giet hem daarna door een zeef voor een fluweelzacht resultaat. Voeg de slagroom toe, en breng op smaak met sap van de halve citroen, en eventueel nog wat zout en peper.
Schep de soep in kommetjes, en druppel er wat truffelolie op.

Lekker met geroosterd (zuurdesem) brood en boter