Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Aardpeersalade met witlof, geroosterde kip en truffelmayonaise in schaal

Aardpeersalade met witlof, geroosterde kip en truffelmayonaise

  • Genoeg voor: 2 1x

Omschrijving

Een winterse maaltijdsalade met stukjes geroosterde aardpeer


Ingrediënten

Scale
  • 450 gram aardperen, in blokjes van ca. 2 cm gesneden (=schoongemaakt gewicht)
  • 2 gegrilde kippenpoten (ik koop ze op de markt)
  • 2 stronkjes witlof, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • handje verse peterselie, fijngehakt
  • handje walnoten, even geroosterd in de pan of oven.
  • evt. nog wat gebakken champignons

Voor de dressing:

  • 1 a 2 eetlepels truffelmayonaise
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel appelcider azijn

Bereidingswijze

1. Maak de aardperen schoon als je dit nog niet hebt gedaan, schil de lelijke plekjes weg en snijd in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Dit komt niet heel nauw. Meng ze met een flinke scheut olijfolie en rooster een uurtje op 160°C.

2. Als je geen restjes kip hebt kun je ze meeroosteren met de aardperen. Koop je net als ik gegrilde kippenpoten op de markt pluk dan het vlees van de botjes en verpak in aluminiumfolie. Rooster dit pakketje het laatste kwartier met de aardperen mee in de oven. 

3. Maak een dressing door de truffelmayonaise en de appelcider azijn goed te mengen. Voeg de olijfolie langzaam toe en breng op smaak met peper en zout. 

4. Haal de aardperen uit de oven als ze gaar zijn en laat iets afkoelen. Meng de aardperen samen met de dressing, walnoten, witlof en peterselie en serveer als hoofdgerecht voor 2 of voorgerecht voor 4 personen.


Trefwoorden: aardpeer, topinamboer, salade,