Omschrijving
Bijgerecht voor 2 personen (eenvoudig te verdubbelen)
Ingrediënten
- 400 gram aardappelen (ik gebruikte kleine rode aardappeltjes)
- 1 ei
- 1 lente-uitje, fijngehakt
- 1 augurk, fijngehakt
Voor de dressing:
- 1 flinke eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 1 eetlepel augurkennat
- scheutje olijfolie
- peper & zout
Extra nodig: aardappelstamper
Bereidingswijze
1. Verwijder lelijke plekjes van de aardappelen en snijd in grove stukken van ongeveer 1 a 2 centimeter.
Breng die aan de kook in een pan samen met het ei en kook 8 minuten. Het ei is dan hardgekookt en de aardappelen gaar en iets zachter. Giet af en laat even uitdampen. Spoel het ei koud af, pel en prak fijn met een vork.
2. Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
3. Meng vervolgens de dressing door de rest van de ingrediënten en stamp alles wat fijner met een aardappelstamper. Dit kan zo grof of hoe fijn je wilt. Breng op smaak met peper en zout en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Notities
Erg lekker met eigenlijk alles van de barbecue: kippenvleugeltjes, verse worst, beer can burgers etc.