Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Barbecue aardappelsalade

Aardappelsalade voor bij de barbecue


Omschrijving

Bijgerecht voor 2 personen (eenvoudig te verdubbelen)


Ingrediënten

Scale
  • 400 gram aardappelen (ik gebruikte kleine rode aardappeltjes)
  • 1 ei
  • 1 lente-uitje, fijngehakt
  • 1 augurk, fijngehakt

Voor de dressing: 

  • 1 flinke eetlepel mayonaise 
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1 eetlepel augurkennat
  • scheutje olijfolie
  • peper & zout

Extra nodig: aardappelstamper


Bereidingswijze

1. Verwijder lelijke plekjes van de aardappelen en snijd in grove stukken van ongeveer 1 a 2 centimeter.
Breng die aan de kook in een pan samen met het ei en kook 8 minuten. Het ei is dan hardgekookt en de aardappelen gaar en iets zachter. Giet af en laat even uitdampen. Spoel het ei koud af, pel en prak fijn met een vork.

2. Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar.

3. Meng vervolgens de dressing door de rest van de ingrediënten en stamp alles wat fijner met een aardappelstamper. Dit kan zo grof of hoe fijn je wilt. Breng op smaak met peper en zout en bewaar tot gebruik in de koelkast.


Notities

Erg lekker met eigenlijk alles van de barbecue: kippenvleugeltjes, verse worst, beer can burgers etc.