Zondagslunch: Cobb salade

dsc05626

Cobb salade
voor 2 personen

voor de vinaigrette:
– 1 eetlepel rode wijn azijn
– 3 eetlepels olijfolie
– snufje zout
– snufje suiker
– snufje peper
– ½ theelepel dijon mosterd
– kleine teen knoflook, uitgeperst
voor de salade:
– 150 gram Romaine sla, fijngesneden
– 1 biologische kipfilet, gaar gegrild en in stukjes gesneden
– Zout & peper
– 6 plakjes ontbijtspek, uitgebakken en in stukjes van 1 cm
– 2 eieren, gekookt en gepeld
– 2 tomaten, in stukjes
– ½ rode ui, in dunne ringen
– 1 avocado, gehalveerd, pit verwijder en in schijfjes
– 4 eetlepels roquefort, in blokjes
– paar sprietjes bieslook

1. Maak een vinaigrette door de rode wijn azijn te mengen met de olijfolie, het zout, de suiker, de peper, de mosterd en de uitgeperste knoflook.
Schud de sla los in een grote kom en meng de vinaigrette erdoor.

2. Meng nu alle ingrediënten voor de Cobb salade door de sla heen en knip er nog wat bieslook over.

Bron: In my Red Kitchen

De gewoonte om op zondagochtend niet te ontbijten en in plaats daarvan een lekkere lunch klaar te maken bevalt nog steeds prima. Een paar weken terug, na veroordeeld te zijn geweest tot fastfood on the road, renden we letterlijk de eerste de beste saladebar in Los Angeles binnen voor wat gezonds en smakelijks. Sinds ik daar voor het eerst de Cobb salade proefde wilde ik hem thuis maken. De salade heeft zijn oorsprong in Los Angeles en aangezien de Nederlandse foodblogster Ellen daar woont gebruikte ik haar recept. En met zo’n mooi plaatje op mijn bord, dat ook nog eens binnen een half uur klaar was, kan ik niet anders dan me heel even een goddelijke huisvrouw voelen 😉 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*