Zelfgemaakte karamel zeezout chocolade truffels! 

zeezout karamel truffels tony chocoloney

Zelfgemaakte karamel zeezout chocoladetruffels 
Voor 18 stuks

Ingrediënten
– 1 reep Tony’s Chocolonely zeezout karamel = 180 gram
– 100 ml slagroom
– cacaopoeder

Bereidingswijze
1. Breek de chocoladereep in stukjes en doe in een hittebestendige kom.
2. Verwarm de slagroom in een pannetje en giet over de chocoladestukjes in de kom.
Laat even staan en roer er met een rubberen spatel doorheen. Als de stukjes niet helemaal smelten zet de kom dan op een pannetje met een laagje water en laat verder au bain marie smelten terwijl je blijft roeren
3. Giet het mengsel in een kleine ovenschaal en laat afkoelen in de koelkast. Dit kan ook prima een dag van tevoren.
4. Haal als het mengsel goed koud is uit de koelkast en rol er bolletjes of meer ovale vormpjes van. Let op; dit is een erg plakkerig werkje omdat de chocolade snel gaat smelten tussen je warme handen.
5. Rol de bolletjes meteen door een laagje cacaopoeder en laat de truffels weer opstijven in de koelkast.

Bron: gebaseerd op het recept van Laura’s Bakery

Ik moet eerlijk bekennen dat ik regelmatig ‘gewoon’ een reep Tony’s Chocolonely zeezout karamel op tafel leg bij de koffie; altijd een succes want het is gewoon een ontzettend lekkere reep.
Maar bijna nog lekkerder, en ieder geval leuker om je gasten mee te verrassen als friandise, is dezelfde reep chocolade maar dan in truffelvorm! Ik kwam het recept voor melkchocolade truffels tegen op de blog van Laura’s Bakery en ben meteen aan de slag gegaan met de reep Tony’s Chocolonely karamel zeezout die ik nog in huis had.
Friandise nummer 1 voor het kerstetentje met vrienden dit jaar is een feit  🙂

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*