Voor bij de BBQ: Zelfgemaakte huzarensalade

Zelfgemaakte huzarensalade
Het eindresultaat; een grote schaal vol zelfgemaakte huzarensalade

Het verschil kan haast niet groter; kleffe huzarensalade in een bak uit de supermarkt of zelfgemaakte huzarensalade.
De eerste bestaat vooral uit veel mayonaise.  Zelfgemaakte huzarensalade zit daarentegen bomvol met verse ingrediënten zoals aardappels, wortels en erwtjes.  Zoetzure augurken en zilveruitjes zorgen voor een knapperige en frisse toevoeging. 

Twee totaal verschillende dingen, zeker als je de ingrediënten niet fijnstampt maar in fijne stukjes laat. Het mag duidelijk zijn welke variant er aantrekkelijker uitziet, en ook zo smaakt!  Het is even wat werk maar als je zorgt dat alle ingrediënten die gekookt moeten worden al gekookt zijn valt het uiteindelijke samenstellen ervan wel mee.
Een heerlijke maaltijdsalade voor een zomerse dag of als bijgerecht bij een BBQ met bijvoorbeeld bierblikburgers of gegrilde kippenvleugeltjes

Zelfgemaakte huzarensalade; voor bij de BBQ of als maaltijdsalade

Voor 4 personen als maaltijdsalade. Of 8 personen als bijgerecht bij de BBQ.

Ingrediënten

– 500 gram vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden
– 125 gram winterpeen, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden
– 125 gram tuinerwten (pak, diepvries)
– 3 eieren
– 100 gram augurken, zoetzuur
– 150 gram schouderham (pakje)
– 50 gram zilveruitjes
– 1 lichtzure appel (bijv Granny Smith)
– 1 eetlepel kappertjes
– 5 eetlepels mayonaise
– 2 eetlepels wittewijnazijn
– 1 eetlepel mosterd

Bereidingswijze

1. Kook of stoom de aardappelblokjes 6 minuten in water met zout en voeg de laatste 4 minuten de winterpeen toe. In de laatste 2 minuten kook je ook de tuinerwten nog even mee. Laat alle groenten afkoelen.

2. Kook of stoom de eieren 8 minuten. Laat ze schrikken in koud water en pel ze. Snijd  1/3 van de eieren in partjes en houd apart voor de garnering.

3. Snijd 1 augurk in plakjes en de helft van de ham in dunne reepjes. Houd apart.

4. De rest van de augurken, zilveruitjes en eieren in kleine stukjes snijden.

5. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Meng het zilveruitjes mengsel met de aardappel, winterpeen, erwten, appel en kappertjes in een kom of saladeschaal.

6. Meng de mayonaise met de azijn en de mosterd en schep door de huzarensalade. Breng op smaak met peper en zout. Laat 60 minuten afgedekt in de koelkast staan.
Garneer met de overgebleven augurken, de partjes ei en de ham.

Bron:   recept uit de Allerhande van AH

Verse huzarensalade
Het eindresultaat; een grote schaal vol zelfgemaakte huzarensalade

 

2 Reacties

  1. Ondertussen heb ik deze huzarensalade al een paar keer gemaakt en wij zijn er dol op.
    Persoonlijk vind ik deze veel lekkerder dan de gestampte huzarenslade om het zo maar te noemen.
    Echt een heerlijk gerecht! Zeker in combinatie met de beer can burgers 👍🏻.

1 Trackback / Pingback

  1. Voor bij de BBQ; Aardappelsalade - Worstenbrood & Wijn

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*