Voor bij de kaasplank; zelfgemaakte vijgenrol met walnoten en amandelen 

wp-1482869963207.jpgVijgenrol met walnoten en amandelen
Voor ongeveer 20 plakjes

Ingredienten:
– 250 gram gedroogde vijgen, steeltjes verwijderd
– 75 gram gepelde en geroosterde amandelen (ik gebruikte amandelmeel)
– 100 gram gedroogde abrikozen
– 100 gram walnoten, gepeld
– 1 volle theelepel honing of dadelstroop
– snufje gemalen kruidnagel
– 1 eetlepel water
Extra nodig: keukenmachine

Bereidingswijze:

1. Maal de amandelen fijn tot meel en doe het in een grote kom (of gebruik net als ik amandelmeel).

2. Hak de vijgen in grove stukken en maal deze in een keukenmachine tot een pasta. Haal ze uit de kom en doe er (zonder eerst schoon te maken) de abrikozen en walnoten in.

3. Doe alle ingredienten bij het amandelmeel, kneed goed door en rol er een worst van. (dit ziet er wat minder charmant uit; zie foto onder ;-))

4. Leg de vijgenrol gewikkeld in bakpapier in de koelkast. Serveer in plakjes gesneden op een kaasplankje.

Bron: Made by Ellen

Het liefst eet ik alleen maar kaas. Als in; ik vind het zonde om het op stokbrood of een toastje te smeren. Maar sommige zachte kaasjes vragen toch echt om wat ondersteuning. Voor het kerstetentje met vrienden dit jaar maakte ik daarom een noten-vijgenrolletje bij het kaasplankje. Er zwerven verschillende recepten rond op internet met net zoveel verschillende ingredienten en namen (zo wordt het ook wel eens vijgensalami genoemd). Ik gebruikte voor de tweede keer dit recept van de blog Made by Ellen. De tip om de vijgenrol een week in de koelkast te laten drogen heb ik naast me neergelegd aangezien ik pas de dag voor het etentje besloot om het te maken.
Dat was geen probleem; hij was stevig genoeg. Het rolletje is wel prima 1 – 2 weken te bewaren in de koelkast. 

wp-1482870175741.jpg
Een bijschrift invoeren

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*