Meatless Monday: Tortillachips met pittige bonenstoof en feta

Knapperige tortillachips met kruidige bonen en feta

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

– 400 gram kidneybonen (blik à 400 gram), afgespoeld in vergiet en uitgelekt
– 1 grote rode paprika, de helft in stukjes om te bakken en d andere helft in dunne reepjes voor erbij
– 1 eetlepel (arachide)olie
– 1 volle eetlepel zhug kruiden*
– 400 gram tomatenblokjes (blik à 400 gram)
– ½ komkommer, gewassen, zaadlijsten verwijderd en in reepjes gesneden
– limoensap
– ½ bakje koriander, grof gehakt
– 75 gram feta plak 48+, verkruimeld
– ½ zak tortillachips
– 100 gram ijsbergsla

Bereidingswijze

1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprikablokjes samen met de zhug 3 minuten op hoog vuur. Voeg de bonen en tomatenblokjes toe en laat 10 min. op laag vuur stoven. Breng het kidneybonenmengsel op smaak met limoensap.

2. Verdeel de stukjes paprika, komkommer, koriander, feta, sla en tortillachips  over schaaltjes en zet alles op tafel.

Tip: verdeel de tortilla chips als laatste over je de rest van de ingrediënten zodat ze knapperig blijven.

Bron: de AH box

Het oorspronkelijke recept was met tacoschelpen die even in oven werden gebakken. Maar het is helemaal niet makkelijk om van die knapperige taco’s uit de hand te eten. In plaats daarvan heb ik gewoon alle onderdelen van het gerecht over het bord verdeelt en de taco’s vervangen door tortillachips die eroverheen worden verkruimeld.

Het resultaat is een heerlijke, pittige (!) chaos op je bord. Binnen een kwartier staat alles op tafel dus ook ideaal voor een doordeweekse avond.  

* Zhug is een pikant specerijenmengsel uit het Midden Oosten met karwijzaad, komijn, peper, chilies, knoflook en korianderblad. Als er kinderen mee eten is het waarschijnlijk verstandig om voor hen een aparte portie te maken en de zhug weg te laten. Zhug is in de supermarkt verkrijgbaar in een zakje van het merk Verstegen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*