Snelle ovenschotel; mediterrane braadworst met ovengroenten

ovenschotel snel

Op avonden dat ik laat thuis ben of er geen zin of tijd is om uitgebreid te koken wordt met enige regelmaat deze mediterrane ovenschotel met braadworst in de oven geschoven. Koken kun je het eigenlijk niet noemen. Het is gewoon een kwestie van alle ingrediënten in de juiste vorm snijden en op een grote ovenplaat met wat olijfolie en kruiden in de oven schuiven. Als je de groenten en aardappels wat meer kleur wilt geven zet dan op het laatst de grill functie even aan. 

Mediterrane braadworst met ovengroenten

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten: 

  • 500 gram vastkokende aardappelen, geschild en in de lengte in plakken van 0,5 cm gesneden
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook, in stukjes gesneden
  • 2 braadworsten, in 3 schuine plakken gesneden (tip: zelf vind ik de venkel/tijm worsten van Mister Kitchen erg lekker. Ze zijn verkrijgbaar bij AH)
  • Een flinke snuf gedroogde oregano of Provençaalse kruiden
  • 125 gram cherrytomaten, gehalveerd

Bereidingswijze: 

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olie. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. (Let op; na 15 minuten gaan de rest van de ingrediënten er bij)

3. Halveer ondertussen de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in halve ringen van 1 cm breed. Was de courgettes, snijd in de lengte in kwarten en snijd in stukken van 3 cm.

4. Neem na 15 minuten de bakplaat uit de oven en schep de paprika, courgette, knoflook, worst, oregano en de rest van de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak nog 20 minuten in het midden van de oven.

Schep tussendoor de groenten en aardappels nog een keer om.

5. Neem de bakplaat uit de oven en schep de tomaatjes door de groenten. Verdeel de groenten en worst over de borden.

Bron: recept uit de Allerhande Box

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*