Salade met geroosterde perzik, mozzarella en serranoham

Salade geroosterde perzik, mozzarella, serranoham

Als het eindelijk zomer is en Nederland massaal klaagt over de hitte is het tijd om aan de maaltijdsalades te gaan.  Op dagen waarop je zo snel mogelijk in de tuin wilt gaan zitten met een glas rosé is deze salade met geroosterde perzik, mozzarella en serranoham perfect. 

Ik maakte vandaag een variatie op het recept dat ik vond in Jamie Oliver’s ‘The naked chef is terug’ kookboek. De perziken heb ik even geroosterd in een grillpan. Jamie mengt ze er ongeroosterd doorheen waardoor er helemaal geen pan aan te pas komt. 

Lekker met stokbrood & kruidenboter. 

Salade met geroosterde perzik, mozzarella en serranoham

Hoofdgerecht voor 2 personen. Voorgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten

– 1 bol buffelmozzarella
– 1 zak rucola of gemengde sla (ik gebruikte een mix van rucola en wat bietenblad uit de moestuin)
– 2 perziken
– een paar plakken serranoham of andere rauwe ham
– balsamicocreme
– muntblaadjes, in stukken gescheurd

Voor de dressing:
– 1 eetlepel citroensap
– 2 eetlepels olijfolie
– zout en peper

Bereidingswijze

1. Snijd de perziken in stukken. Verwijder eventueel de schil als je dat prettig vindt. Verhit een grillpan en grill de perziken stukken kort tot ze een mooie grillstreep hebben.

2. Maak de salade aan met de dressing en leg die samen met de perzikstukken op 2 borden.

3.  Scheur de ham in stukken en verdeel over de salade. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de salade. Bestrooi met de muntblaadjes, zout en peper. En garneer eventueel met balsamicocreme.

Salade geroosterde perzik, mozzarella, serranoham

Stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter

2 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*