Romige lasagne met mortadella en witte kool

Sinds het gure weer is begonnen heb ik elke week zin om een nieuw lasagne recept uit te proberen.
En het gebruik van mortadella (Italiaanse vleeswaren) in plaats van gehakt in combinatie met witte kool sprak me erg aan. Het is een behoorlijk machtig recept en we hebben er dan ook 2 keer van gegeten; de eerste keer met alleen wat aangemaakte groene sla en de tweede keer met een witte koolsalade erbij.  

Ik heb de hoeveelheid witte kool verdubbeld want dat vond ik in het origineel wat te weinig. Let op dat je misschien wat meer room of bouillon nodig hebt dan aangegeven want je wil dat er genoeg saus overblijft om laagjes te maken.

Romige lasagne met mortadella en witte kool

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
– 2 tenen knoflook, geperst
– scheutje olijfolie
– 300 gram flinterdun gesneden witte kool
– 1 glas witte wijn
– 150 ml room
– 100 ml groentebouillon
– zwarte peper en zeezout
– 1/2 pak lasagnevellen (250 gram)
– 150 gram mortadella
– 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze:
1. Fruit de knoflook 30 seconden in de olijfolie en voeg dan de reepjes witte kool toe.
Bak al omscheppend 5 minuten en blus af met de wijn. Laat iets inkoken en giet dan de room en de groentebouillon erbij. Laat 30 minuten op laag vuur smoren tot de kool gaar is. Pas op dat het niet droogkookt. Voeg dan eventueel wat extra bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout.

2. Vet een ovenschaal in met olijfolie en maak laagjes: lasagnevellen, mortadella, kool-roommengsel, Parmezaanse kaas en zout en peper. Ga door tot alles op is en eindig met een laagje Parmezaanse kaas. Bak de lasagne ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C.

Bron: Uit de oven van van Boven van Yvette van Boven

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*