Raviolisalade met gerookte kip en rucola

Raviolisalade met gerookte kip en rucola

Deze raviolisalade met gerookte kip en rucola is een van mijn favoriete maaltijdsalades in de zomer. Ik vond het recept ooit op een receptkaartje bij de AH en heb het sindsdien al ontelbare keren gemaakt.
Pas jaren later, toen ik het flesje kant-en-klare dressing niet meer in de supermarkt kon vinden, kwam ik er achter dat  ik steeds de ‘verkeerde’ dressing gebruikte.
De ‘basilico’ dressing van Bertolli uit het originele recept bleek ik al die jaren te hebben vervangen door de ‘balsamico’ dressing van hetzelfde merk. Hoe het originele recept nou eigenlijk smaakt heb ik nooit meer geprobeerd. Sindsdien heb ik een mix van olijfolie/balsamicoazijn aangehouden. 

De raviolisalade met gerookte kip en rucola is super snel klaar. Precies de reden waarom hij vaak op doordeweekse avonden bij ons op tafel staat. Je hoeft alleen de verse pasta een paar minuten te koken met de peultjes en door de rest van de ingrediënten te mengen. Wat mij betreft ook een recept dat perfect past in de categorie ‘Moestuinkoken‘. Zowel de peultjes, bosuitjes (ik gebruik hiervoor het bovenste gedeelte van mijn uien) en de rucola doen het allemaal prima in de Nederlandse moestuin. Met een kas erbij heb je in de zomer ook nog eens een overschot aan tomaatjes. 

Raviolisalade met gerookte kip, peultjes en rucola

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

– 1 pak ravioli rossi (verse pasta,  250 gram bij AH)
– 200 gram sugar snaps of peultjes, schoongemaakt
– 1 gerookte kipfilet, in stukjes
– 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
– 1 bakje/ 250 gram cherrytomaatjes, gewassen en gehalveerd
– 25 ml extra vierge olijfolie
– 25 ml balsamicoazijn
– 50 gram rucola

Bereidingswijze

1. Ravioli volgens de gebruiksaanwijzing koken en de laatste 3 minuten de peultjes of sugarsnaps meekoken. Afgieten en laten uitlekken.

2. Meng de olijfolie met de balsamicoazijn voor de dressing.

3. Ravioli met sugarsnaps, bosuitjes, gerookte kipfilet, tomaatjes, rucola en dressing mengen. Breng op smaak met peper & zout.

Bron: AH receptkaart

raviolisalade met gerookte kip, peultjes en rucola

Raviolisalade met gerookte kip en rucola

1 Trackback / Pingback

  1. Moestuinkoken: Rucola #2 - Worstenbrood & Wijn

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*