Meatless Monday: Pasta met courgette en walnotenpesto

Na een tien daagse roadtrip door Amerika met vooral junkfood waren we wel toe aan iets smakelijks en gezonds. Aangezien er nog een courgette in de koelkast was achtergelaten door mijn schoonmoeder, de walnoten uit de boom vielen en de basilicum in de kruidentuin uit zijn jasje groeide maakte ik deze pasta met walnotenpesto en gegrilde courgette plakjes.

Het is een aangepast recept naar een idee dat ik jaren geleden op Smulweb vond. Daarin werd peterselie gebruikt ipv basilicum. Deze pasta staat bij ons regelmatig op doordeweekse avonden op tafel. Geen zin of tijd om op de dag zelf verse pesto te maken? Maken hem dan tot een paar dagen van te voren en bewaar in de koelkast met een klein laagje olijfolie erover. 

Pasta met courgette en walnotenpesto

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen:

Ingrediënten 

– 1 teentje knoflook, gepeld
– 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
– 45 gram walnoten
– 20 gram basilicum
– 5 eetlepels olijfolie
– 1 courgette
– 200 – 250 gram gedroogde pasta

Bereidingswijze

1. Meng 1 gepeld teentje knoflook,  50 gram geraspte Parmezaanse kaas, 45 gram walnoten en 20 gram basilicum in een keukenmachine of vijzel fijn. Voeg vervolgens 5 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

2. Was een courgette, snijd in de breedte in plakjes en gril de plakjes in een grillpan bestreken met een klein beetje olie gaar.

3. Kook ondertussen 250 gram pasta gaar, meng er de pesto door en verdeel met de courgette over twee borden.

Tip: je houdt waarschijnlijk nog een portie walnotenpesto over; die is de volgende dag heerlijk op een broodje met oude kaas en rucola!

1 Trackback / Pingback

  1. Zondagslunch: Knolselderijsoep en tartine met walnotenpesto, ricotta en paddestoelen  - Worstenbrood & Wijn

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*