Pasta met pompoensaus en venkelgehaktballetjes

pasta-met-pompoensaus

Pasta met pompoensaus en venkelgehaktballetjes

Hoofdgerecht voor 2 personen:

Ingrediënten:

Voor de pasta
– 200 gram pasta
– 250 gram pompoen in blokjes
– 1 kleine ui, gesnipperd
– 1  teentje knoflook, geperst
– 75 ml groentebouillon
– scheutje (slag)room
– een paar blaadjes verse salie, fijngehakt
– versgeraspte Parmezaanse kaas
Voor de gehaktballetjes
– 3 braadworstjes
– 1 theelepel venkelpoeder

Bereidingswijze:
1. Fruit de ui en knoflook zachtjes in een pan met olijfolie aan.
Voeg de blokjes pompoen en salie er bij en bak dit even mee.
Voeg de groentebouillon toe en kook dit op zacht vuur tot de pompoen gaar is.

2.Haal voor de gehaktballetjes het velletje van de braadworsten en vermeng de vulling met 1 theelepel venkelpoeder. Draai er kleine gehaktballetjes van (ter grootte van een bitterbal) en bak in een koekenpan met boter mooi bruin.

3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.

4. Mix met een staafmixer het pompoenmengsel fijn. Voeg de kookroom toe en roer even goed door. Breng de saus extra op smaak met peper en zout en meng de pasta door de saus.

5. Serveer met de versgeraspte Parmezaanse kaas en de gehaktballetjes.

Bron: Brenda Kookt

Voor dit recept gebruikte ik pompoenblokjes uit de vriezer die we eerder dit seizoen hadden ingevroren. Zo’n grote pompoen krijg je toch vaak niet in 1 recept op (of je moet echt een mega pan pompoenssoep maken) en op deze manier zijn er altijd ‘ verse’  groenten in huis.
De gehaktballetjes heb ik een eigen draai gegeven door er een theelepel venkelpoeder doorheen te mengen. 

1 Reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*