Rigatoni met courgette, chorizo en Parmezaanse kaas

 

Pasta met courgette, chorizo en Parmezaanse kaas

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten: 

– 200 gram rigatoni of penne
– 2 courgettes, schoongemaakt en in blokjes gesneden
– 1 teentje knoflook, gesnipperd
– 1 sjalotje, gesnipperd
– 1 theelepel fijngehakte tijm of een 1/2 theelepel gedroogde tijm
– stukje gedroogde chorizo van ongeveer 10 cm, velletje verwijderd en in stukjes gesneden
– ½ theelepel verkruimelde gedroogde chilipepers (ik gebruik 3 kleintjes want ze zijn erg scherp)
– zout en versgemalen peper
– klontje boter
– evt. 1 eetlepel fijngehakte (gladde) peterselie
– versgeraspte Parmezaanse kaas

Bron: Naar een idee van Koken voor familie en vrienden van Ainsley Harriot

1. Bak de blokjes chorizo even kort in een koekenpan of wok. Haal ze uit de pan en voeg sjalot, courgetteblokjes, de knoflook, de tijm, de chilipeper en wat zout en peper toe en bak een minuut of 5. Laat daarna, af en toe omscheppend, nog 5 minuten stoven met de deksel op de pan.

2. Kook ondertussen de pasta in een pan met kokend wat en wat zout beetgaar.

3. Voeg de chorizoblokjes op het laatst terug bij het courgettemengsel.

4. Giet de pasta af, laat uitlekken en vang een beetje van het kookvocht op. Schep de boter en evt. de peterselie er door. Voeg als de pasta wat droog is nog wat kookvocht toe.

5. Schep het courgettemengsel door de pasta en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Het recept voor deze doordeweekse pasta maak ik meestal in de vegetarische variant, dus zonder de chorizo. En ook zonder peterselie trouwens, die had er de laatste keer zelf bij verzonnen. In beide gevallen is het erg lekker  gerechtje dat snel op tafel staat en met ingrediënten die je eigenlijk altijd wel in huis kunt hebben. Pas wel op met de gedroogde chilipepers; die kunnen ontzettend pittig zijn! *spreekt uit eigen ervaring* 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*