Boerenkoolpasta met worst & citroen

Vorige week had ik verse boerenkool meegenomen van de markt met het idee om boerenkoolstamppot te maken met de aardappels en worst die we nog in huis hadden. Op de dag zelf had ik echter helemaal geen zin in stamppot en herinnerde ik me een recept uit Delicious dat we eens gemaakt hadden na een bezoek in Australië (waar ze boerenkool op veel meer manier gebruiken dan onze traditionele stamppot).

Het precieze recept van die boerenkoolpasta kreeg ik niet meer gevonden (tussen 100+ kooktijdschriften is het lastig zoeken…)  maar met een combinatie van recepten die ik online vond van Jamie Oliver & Uit Pauline’s keuken kwam ik tot dit recept. Prima voor op een doordeweekse avond en weer eens wat anders dan de traditionele boerenkoolstamppot. 

Boerenkoolpasta met worst & citroen

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten:
– 200 gram pasta
– 1 kleine ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngesneden
– 1 citroen, rasp en sap
– 2 braadworstjes, velletje er af in stukjes
– 250 gram boerenkool (ongeveer), fijngesneden
– scheut (slag) room
– Parmezaanse kaas, geraspt
Extra nodig: hapjespan met deksel

Bereidingswijze:
1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
2. Fruit in een hapjespan in een scheut olijfolie de gesnipperde ui met de knoflook en de chilipeper zachtjes aan. Voeg vervolgens de stukjes worst doe en bak tot ze net beginnen te kleuren.
3. Voeg tenslotte de boerenkool toe met de slagroom, citroenrasp en sap en stoof met de deksel op de pan in ongeveer 15 minuten gaar.
4. Meng de pasta door de het boerenkoolmengsel en schaaf er de Parmezaanse kaas over.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*