Pasta carbonara met courgette

Pasta carbonara met courgette in pan

Ik heb de laatste tijd meer gerechten met courgette gekookt, gebakken en gegeten dan ik ooit bij geblogt krijg. Geloof me; 4 courgetteplanten voor 2 personen is véél te veel.

Het idee om courgette door de pasta carbonara te doen komt van Jamie Oliver. Ik heb het recept wat ik al jaren gebruik voor linguine carbonara, van Nigella Lawson, als uitgangspunt genomen. Jamie voegt er nog een scheutje slagroom aan toe maar daar vind ik het iets te vochtig van worden.

Het belangrijkste voor elk carbonara recept, met of zonder courgette, blijft hetzelfde. Meng de eieren van het vuur af door de pasta; anders krijg je roerei.

Wij aten deze pasta carbonara met courgette in de afgelopen weken verschillende keren.  Zelfs mijn kleine nichtjes vonden het lekker. Vooral het feit dat ze de courgettes ’s middags eerst mee uit de moestuin hadden gehaald maakte het ongetwijfeld interessanter om op te eten 😉 

Pasta carbonara met courgette

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

  • 200 gram pasta
  • 2 kleine courgettes, ontdaan van de zaadlijsten en in stukjes gesneden
  • 1 eidooier en 1 ei
  • flinke handvol versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 125 gram spekblokjes
  • paar takjes verse tijm, alleen de blaadjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel boter
  • zwarte peper

Bereidingswijze 

1. Klop voor het eimengsel de dooier, het hele ei, de helft van de Parmezaanse kaas en flink wat zwarte peper op met een vork.

2. Kook de pasta in een grote pan met zout gaar.

3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes ongeveer 5 minuten tot ze krokant beginnen te worden. Voeg vervolgens de courgette stukjes toe en bak even mee. Laat alles bakken tot de courgette goudbruin en wat zachter is geworden. Voeg dan de tijmblaadjes toe en de eetlepel boter en schep om.

4. Laat de pasta uitlekken en vang wat van het kookvocht op. Doe de pasta terug in de hete pan en schep de pancetta er met een houten lepel doorheen.
Neem de pan van het vuur en giet het eimengsel over de pasta. Schep de zaak snel en grondig om, zodat alle pasta met saus bedekt is. Zet de pan in geen geval terug op het vuur om roerei te voorkomen!

5. Voeg eventueel wat kookvocht bij als hij te droog is. Pasta neemt namelijk altijd nog wat vocht op. Serveer meteen en rasp er aan tafel nog wat Parmezaanse kaas over.

Bron: Thuis bij Jamie van Jamie Oliver (alleen nog tweedehands verkrijgbaar) & Hoe te eten van Nigella Lawson

 

Pasta carbonara met courgette in pan

Pasta carbonara met courgette

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*