Pasta met broccoli, saucijzenvlees en Parmezaanse kaas

Deze pasta komt al jaren op doordeweekse avonden bij ons op tafel. Het is onze favoriete  ‘altijd goed pasta’.  Hij is snel klaar en bevat ingrediënten die altijd en overal verkrijgbaar zijn. Dat is ook de reden waarom we deze dit recept met broccoli en saucijzenvlees al over de hele wereld hebben klaargemaakt. In hostels tijdens het backpacken in Zuid Amerika, op ons mini gasstelletje tijdens de roadtrip in Australië en in diverse appartementjes tijdens korte vakanties in Europa.
Kortom; een van de favorieten uit ons vaste repertoire voor doordeweekse recepten. 

Pasta met broccoli, saucijzenvlees en Parmezaanse kaas

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

– 400 gram korte pasta
– 500 gram broccoli, in kleine roosjes
– 4 braadworsten
– 5 eetlepels olijfolie extra vierge
– 2 tenen knoflook, fijngesneden
– 50 gram pittige kaas (bijv. Parmezaan of Grana padano), geraspt

Bereidingswijze:

1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar en voeg de laatste 3 minuten de broccoliroosjes toe.

2. Snijd de worsten in de lengte met een scherp mes in en trek het vel eraf.
Verhit in een braadpan de olijfolie en braad het worstvlees. Druk met een houten lepel op het worstvlees tot het rul uit elkaar valt en bruin kleurt. Voeg pas op het laatst de knoflook toe en bak die even mee.  Breng evt. op smaak met zout en peper.

3. Giet de pasta met de broccoliroosjes af en schep hem op hoog vuur door het worstmengsel.

4. Bestrooi het gerecht met de  kaas en serveer.

Bron: AllerHande nr. 12, 2007

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*