Oma’s gehaktballetjes met ketjap en uitjes

wp-1480011635224.jpg

Oma’s gehaktballetjes met ketjap en uitjes 

Bijgerecht voor 4 personen (totaal 24 balletjes)

Ingrediënten:
– 500 gram (runder) gehakt
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1 lente ui, fijngesneden
– 1 eetlepel ketjap
– 1/2 eetlepel sambal
– 2 eetlepels paneermeel
– 1 ui, gesnipperd
– scheut ketjap

Bereidingswijze:
1. Meng in een kom het gehakt met de knoflook, lenteui, 1 eetlepel ketjap, sambal en het paneermeel.
2. Meng het met de hand goed door elkaar en verdeel in 24 porties. Rol daar balletjes van zo groot als een bitterbal.
3. Smelt een klont roomboter in een pan en bak de balletjes daarin aan.
4. Als ze een kleurtje hebben kan het gesnipperd uitje en de scheut ketjap erbij. Als het te droog is ook nog een scheut warm water.
5. Gaar de balletjes in ongeveer een kwartiertje.

Lekker met gebakken aardappeltjes en rode kool of bij boerenkoolstamppot met spekjes. Bak in dat laatste geval de balletjes met een beetje boter in het vet van de spekjes

Dit is niet het recept van mijn oma. De enige reden waarom ik het ‘oma’s gehaktballetjes’ noem is omdat ik het zo’n lekker ouderwets recept vind waarvan ik zeker weet dat mijn oma het had kunnen maken. En lekker had gevonden 🙂 Ik heb verschillende recepten van Indische gehaktballetjes geprobeerd en dit is mijn uiteindelijke versie ervan.  Je kunt er nog van alles aan toevoegen maar dit is echt zo’n recept dat simpel en super lekker is en waarbij ik dacht ‘niets meer aan doen’. 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*