Mijn ‘to-cook’ lijstje

Het ‘to-do’ lijstje voor elke foodie; een ‘to-cook’ lijstje. Mijn to-cook lijstje was echter tot voor kort niet echt een lijstje maar meer een ongeordende overal-en-nergens chaos. Recepten die ik graag nog eens wil gaan maken werden opgeslagen op Pinterest, genoteerd in notitieboekjes, met gele post-its gemarkeerd in kookboeken, uitgescheurd uit tijdschriften, als link opgeslagen in Facebook en in Evernote bewaard.

Tijd om wat orde in de chaos te brengen en het maar gewoon op mijn blog te zetten. Niet alleen voor mezelf een handige reminder voor als ik een keer inspiratieloos ben maar wellicht ook een inspiratie voor anderen 😉

Heb jij een van onderstaande recepten al eens gemaakt? Dan ben ik uiteraard erg benieuwd of het een succes was! En welke gerechten of recepten staan er op jouw to-cook lijstje? Laat gerust een reactie achter onder deze pagina of tag @worstenbroodenwijn op social media of gebruik de tag #tocooklijstje

Jullie begrijpen, dit to-cook lijstje is continu ‘under construction’ en zal telkens weer wijzigen. Ik zal de reeds gekookte recepten wel laten staan maar dan doorgestreept.

Voorgerechten

  • Gerookte rettich (idee Hortus Botanicus Amsterdam via IG Susan Aretz)

Hoofdgerechten

  • Paella (recept kookworkshop Valencia – slakken)
  • Vegetarische paella (naar idee Albergue La Casa Magica)
  • Kottu Roti ( aantekeningen chef Sri Lanka)
  • Kerstporchetta ( Home Sweet Home XMAS, Yvette van Boven)
  • Rendang (Just Cook It, Sergio Herman)
  • Speklapstoof met Oosterse smaken (De Keukengeheimen van Sientje en Arlette)
  • Chili con pulled pork (Smulpaapje blog, Susan Aretz)
  • Spruitjesrisotto (Mari plukt de dag, Mari Maris)
  • Eendenconfit parmentier (Voer voor Vrienden, Eva Posthuma de Boer)
  • Tonijnburgers (Smulpaapje)

Nagerechten

  • Hazelnootmerengue-stammetje met Frangelicoroom & karamel ( Home Sweet Home XMAS, Yvette van Boven)
  • Bastogne-merengue-citroentoetje ( Voer voor Vrienden, Eva Posthuma de Boer) Note to self; super lekker en makkelijk te maken. Sterke citroensmaak. Volgende keer slagroom met versteviger opkloppen voor iets steviger resultaat.

Bijgerechten/Salades

Doordeweeks

Ontbijt

Lunch

BBQ

Drankjes

  • Rabarbersiroop

Overige

  • Rode bieten mayonaise (naar idee van Frietboutique in Rotterdam)
  • Rillette van varkensbuik ( Instock cooking, recept van Samuel Levie)

#tocooklijstje