Meatless Monday: Pasta met broccoli & geitenkaas saus met geroosterde knoflook

wp-1483380966433.jpg

Pasta met broccoli & geitenkaas saus met geroosterde knoflook

Hoofdgerecht voor 2 personen:

Ingrediënten
– 6 teentjes knoflook
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 stronk broccoli, in kleine roosjes verdeeld
– 150 gram (volkoren) pasta
– 30 gram, gehakte walnoten
Voor de geitenkaas saus:
– 100 gram zachte geitenkaas
– 100 ml slagroom
– 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel zwarte peper

Bereidingswijze 
1. Verhit de oven voor op 195ºC en verpak de knoflookteentjes (ongepeld) samen met een beetje olijfolie in aluminiumfolie en bak ongeveer 45 minuten totdat ze zacht zijn.

2. Kook de pasta gaar volgens de verpakking en kook de broccoliroosjes de laatste 5 minuten mee.

3. Meng ondertussen de ingrediënten voor de geitenkaas saus in een maatbeker of blender en voeg hier het binnenste van de 6 zachte knoflookteentjes aan toe. Mix met de staafmixer tot een saus.

4. Giet de pasta en broccoli af en meng met de walnoten en geitenkaas saus.
Bewaar evt. nog een beetje kookvocht en voeg dat toe als de pasta nog te droog is.

Bron: gebaseerd op recept van Naturally Ella

Ondanks dat wij geen vegetariërs zijn is het hier regelmatig ‘Meatless Monday’. Daarbij kies ik nooit voor vleesvervangers maar laat ik het altijd in zijn geheel weg. Deze pasta is vooral erg lekker door de smaak van geroosterde knoflook uit de oven; die is lang niet zo overheersend als rauwe knoflook.  Als de knoflook geroosterd is staat de pasta daarna in een kwartiertje op tafel.  

Tip van een bloglezer; als je niet wilt dat je handen naar knoflook ruiken gebruik dan handschoentjes bij het verwijderen van de knoflook velletjes 😉 

4 Reacties

  1. Hee Ilona, mmmmm dat klinkt weer goed! Die ga ik binnenkort maken! Je hoort nog van me ;-).
    Geen vleesvervangers? Maar als je ze zelf maakt, kunnen ze fantastisch lekker zijn hoor!
    Groetjes

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*