Marokkaanse vlamtosti’s met harissa en ras-el-hanout 

Marokkaanse vlamtosti’s met harissa en ras-el-hanout 

Voor 6 tosti’s 

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt  (voor de tosti’s op de foto gebruikte ik half-om-half)
  • 1 ui, fijngesnipperd 
  • 12 plakjes belegen kaas  
  • 12 sneetjes  (casino)brood 
  • 2 eetlepels harissa 
  • 1,5 theelepel ras-el-hanout 
  • Boter of olie om te bakken 
  • Extra nodig: tosti ijzer of grill

Bereidingswijze 

1. Bak het gehakt in een koekenpan met de gesnipperde ui rul in een beetje boter of olie.

2. Voeg, als het gehakt bijna gaar is, de harissa en ras-el-hanout kruiden toe en meng goed door elkaar.

3. Leg 6 boterhammen naast elkaar en beleg achtereenvolgens met kaas, twee eetlepels gehaktmengsel,  kaas en de tweede boterham. Besmeer eventueel de buitenkant met boter en bak in een tosti ijzer of grill tot de kaas gesmolten is.

Tip: Als alle ingrediënten vers zijn kun je de tosti’s prima invriezen voor later gebruik. 

Ik vind tosti’s echt super als lunch. En ik  had bedacht dat ik zelf een tosti met pittig gehakt en kaas zou gaan maken; gebaseerd op de vlamtosti’s en gehakt tosti’s die ze een tijdje in de coffeecorner van het bedrijfsrestaurant verkochten. De sambal stond al klaar tot ik bedacht dat ik ook harissa zou kunnen gebruiken. En als de tosti’s dan toch een Marokkaans tintje kregen kon ik eigenlijk ook wel wat ras-el-hanout toevoegen! En tadaaah mijn Marokkaanse vlamtosti was geboren 😉 De volgende keer maak ik een variant met lamsgehakt en belegen geitenkaas voor nog een extra tintje Marokkaanse smaken. 

Tosti’s zijn trouwens ook ideaal om in grotere hoeveelheden te maken en in te vriezen voor later gebruik. Handig om mee te nemen naar je werk  (als daar een tosti ijzer staat!) of gewoon thuis natuurlijk. 

1 Reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*