Homemade flammkuchen 

 

Zelfgemaakte flammkuchen

Als hoofdgerecht voor 2 personen (uit dit recept haal je 2 grote flammkuchen)

Ingrediënten:

Voor de bodem
– 325 gram bloem
– 1 zakje droge gist
– 15 ml olijfolie
Voor de topping
– 8 eetlepels crème fraîche (ik gebruik in dit recept altijd crème fraîche uit Normandië met 38% vet van D’Isigny; verkrijgbaar bij AH)
– 150 gram gerookt boerenspek, in dunne plakjes (of gerookte spekreepjes)
– 1 ui, in dunne ringen
– 200 gram gruyère, geraspt
– 1 bosje peterselie, fijngehakt
Extra: deegroller, bakpapier

Bereidingswijze:

1. Meng voor het deeg de bloem met de gist, 190 gram water, 5 gram zout en de olie.
Kneed 5-7 min. Laat het deeg een uur rusten onder een vochtige theedoek.

2. Verwarm de oven tot 240ºC. Rol het deeg met een deegroller heel dun uit op bakpapier. Snijdt het in vier gelijke stukken.

3. Verdeel op elk stuk 2 eetlepels crème fraîche en bestrooi met versgemalen peper. Beleg het deeg met de plakjes spek, de uienringen en de geraspte gruyère.

4. Zet de flammkuchen circa 10 min in de oven. Strooi er vlak voor het serveren de fijngehakte peterselie over.

Bron: The Lobby Restaurant, gepubliceerd op Elle Eten

Wat mij betreft smaakt flammkuchen ( een soort  Duitse pizza met dunne bodem belegd met crème fraiche, uienringen en spekjes) het lekkerst tijdens een wijnfeest in de Moezel aan een lange picknicktafel met vrienden en vergezeld  van een glas iets zoetige Riesling wijn uit datzelfde gebied. Maar dit recept komt er aardig in de buurt! 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*