Ouderwetse Hollandse kaasfondue met tomatensaus

Hollandse kaasfondue met Goudse kaas en tomatensaus

 

Wat serveer je als foodies van de andere kant van de wereld op bezoek komen? Zij zijn gek op Nederlandse kaas, wij zijn gek op Nederlandse kaas en er is wat mij betreft niets gezelliger dan met z’n allen in een fonduepan dippen ūüėČ Kaasfondue werd het dus op de eerste avond dat onze vrienden uit Australi√ꬆaanschoven.

Het is het allereerste kaasfondue recept dat ik ooit maakte en nog steeds mijn favoriet. Doordat er, in tegenstelling tot de meer traditionele recepten, geen wijn in gaat is hij ook nog eens prima geschikt voor kleine kinderen. Die zullen het sowieso  lekker vinden want door de mix van kaas, tomaat en pesto is het net een soort van vloeibare pizza waar je je brood in dipt! 

Ouderwetse Hollandse kaasfondue met tomatensaus

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingredi√ęnten

Р600 gram Goudse kaas (liefst 2 soorten, bijvoorbeeld belegen en Leerdammer), geraspt Tip: vraag je kaasboer of hij een rasp machine heeft; dat scheelt een hoop werk!
– 2 theelepels ma√Įzena
– 2 eetlepels sinaasappelsap
– 2 eetlepels pesto
– 1 pakje/ 500 ml gezeefde tomaten
– 2 teentjes knoflook, geperst
Extra nodig: fonduepan met rechaud (warmhoudstelletje) en fonduevorkjes

Lekker met: stokbrood, stukjes verse ananas, korte gekookte of gestoomde broccoli

Bereidingswijze

1. Tomatensaus verwarmen in fonduepan op laag vuur. Knoflook persen en toevoegen.
Eventueel nog wat op smaak brengen met wat peper.

2. Kaas toevoegen en laten smelten.

3. Roer de ma√Įzena door het sinaasappelsap en voeg dit toe aan het kaasmengsel.
Blijf roeren tot het geheel bindt.

4. Voeg op het laatst de pesto toe en meng het goed.

5. Serveer aan tafel op het rechaud en gebruik het brood, verse ananas en stukjes broccoli om mee te dippen.

Bron: naar een idee uit Tip Culinair nr. 2, 2004; dat recept was met verse tomatensaus

 

Hollandse kaasfondue met Goudse kaas en tomatensaus

1 Trackback / Pingback

  1. Achter de schermen bij Worstenbrood & Wijn #1  | Worstenbrood & Wijn

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*