Groene salade met avocado en cashewnoten

groene salade met avocado en cashewnoten

Jarenlang ergerde ik me aan recepten met de tekst; ‘serveer met een groene salade’… Daar kon ik lange tijd niks mee. Een recept wilde ik hebben. Inmiddels ben ik zelf wat meer uit de losse pols gaan koken en maak ik vaak een dressing op basis van de verhouding 3:1. Drie delen olie of mayonaise op één deel azijn of citroensap. Beetje mosterd, peper en zout er door roeren en de dressing is klaar.

Het ‘groene’ gedeelte kan van alles zijn zolang het maar groen is. In de lente en zomer zijn dat vaak kruiden en bijvoorbeeld snijbiet. In de winter zijn dat eerder dingen als avocado of bleekselderij. Verder vul ik de groene salade altijd aan met een knapperige component (pijnboompitten, walnoten, cashewnoten) en iets met zout (kaas of uitgebakken spekjes). 

Ik serveer graag een groene salade bij lasagne gerechten; zeker als ze wat machtiger zijn zoals deze herfstlasagne met prosciutto, geitenkaas, peer & paddestoelen. Of deze romige lasagne met mortadella & witte kool of de lasagne met gehakt, kippenlever en witte kool.

Groene salade met avocado en cashewnoten

Bijgerecht voor 2 personen

Ingrediënten:
– 1 zakje gemengde sla met rucola
– 1 rijpe avocado, in stukjes gesneden
– handje cashewnoten
– stukje Parmezaanse kaas
– 1 theelepel lekkere olijfolie
– 1/2 theelepel mayonaise (of vervang door olijfolie)
– 1/2 theelepel balsamicoazijn
– mespuntje Dijon mosterd

Bereidingswijze:
1. Roer in een kommetje een dressing van de olijfolie, mayonaise, balsamicoazijn en mosterd.

2. Meng de dressing door de gemengde sla en beleg de aangemaakte sla met de stukjes avocado en cashewnoten.

3. Schaaf hierover nog wat Parmezaanse kaas.

Indien je ongezouten cashewnoten gebruikt kun je de salade nog wat op smaak brengen met zout. Bij het gebruik van gezouten cashewnoten is dit niet nodig.

Bron: wat er nog in huis was 😉

 

1 Trackback / Pingback

  1. Moestuinkoken: Rucola #2 - Worstenbrood & Wijn

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*