Groene salade met avocado en cashewnoten

Groene salade met avocado en cashewnoten

Bijgerecht voor 2 personen

Ingrediënten:
– 1 zakje gemengde sla met rucola
– 1 rijpe avocado, in stukjes gesneden
– handje cashewnoten
– stukje Parmezaanse kaas
– 1 theelepel lekkere olijfolie
– 1/2 theelepel mayonaise (of vervang door olijfolie)
– 1/2 theelepel balsamicoazijn
– mespuntje Dijon mosterd

Bereidingswijze:
1. Roer in een kommetje een dressing van de olijfolie, mayonaise, balsamicoazijn en mosterd.

2. Meng de dressing door de gemengde sla en beleg de aangemaakte sla met de stukjes avocado en cashewnoten.

3. Schaaf hierover nog wat Parmezaanse kaas.

Indien je ongezouten cashewnoten gebruikt kun je de salade nog wat op smaak brengen. Bij het gebruik van gezouten cashewnoten is dit niet nodig.

Bron: wat er nog in huis was 😉

Jarenlang ergerde ik me aan recepten met de tekst; ‘serveer met een groene salade’… Daar kon ik dus lange tijd niks mee. Een recept wilde ik hebben. Inmiddels ben ik zelf wat meer uit de losse pols gaan koken en maak ik vaak een dressing op basis van 3:1. 3 delen olie of mayonaise op 1 deel azijn of citroensap. Beetje mosterd, peper en zout en de dressing er door roeren en de dressing is klaar.

Het ‘groene’ gedeelte kan van alles zijn zolang het maar groen is. In de lente en zomer zijn dat vaak kruiden en bijvoorbeeld snijbiet en in de winter zijn dat eerder dingen als avocado of bleekselderij. Verder vul ik de groene salade altijd aan met iets knapperige component (pijnboompitten, walnoten, cashewnoten) en iets met zout (kaas of uitgebakken spekjes). 

1 Trackback / Pingback

  1. Moestuinkoken: Rucola #2 - Worstenbrood & Wijn

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*